Zeleni sok, ki obljublja, da bo odpravil poletni presežek in zmanjšal maščobo: Pripravite si ta zeleni napitek in okrepite svoje telo

Zeleni sok, ki obljublja, da bo odpravil poletni presežek in zmanjšal maščobo: Pripravite si ta zeleni napitek in okrepite svoje telo (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2022

Poslovite se od odvečnih kilogramov še pred vstopom v prihajajočo jesen, s tem sokom, ki lahko pomaga izločiti toksine iz telesa. 

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Poletja še ni konec, pa že razmišljamo o vrnitvi v šolo in službo. Čeprav je še vedno čas, da uživamo v vseh dobrih stvareh, ki jih ponuja ta brezskrbna poletna sezona, si vseeno vedno obljubimo, da se bomo po opevanem dopustniškem času vrnili na pravo pot zdravja in zdrave prehrane. S tedni poležavanja na plaži, dopustniških dobrot, ko se naši možgani končno sprostijo in privoščijo kakšen gram čokolade več ali preveč, se nam kopičijo majhni presežki, ki se jih za čas novega šolskega leta želimo znebiti.

Da bi se vrnili v formo še pred uradnim začetkom jeseni in se spravili v svoj nov jesenski hlačni kostim, ki ste si ga kupili še med poletjem, vam razkrivamo učinkovit recept za sok, ki obljublja boljše počutje in ob uravnoteženi prehrani ter rednem gibanju tudi izgubo odvečnih kilogramov. 

*Preden se lotimo recepta, še en opomnik: saj veste, da ena skodelica soka ne bo spremenila vaše postave. Za to je potrebna uravnotežena prehrana in dovolj gibanja, zdravi domači sokovi pa lahko še pripomorejo k dosegu vaših ciljev. 

Predstavljamo vam recept za zeleni sok, ki se lahko ob bok postavi vsem ostalim magičnim napitkom, ki vestno stavijo na izgubo kilogramov:

Sestavine za en napitek :

  • 2 pesti špinače
  • 3 jabolka
  • 1/4 limone
  • 1 kumara
  • 1 kratka korenina ingverja

Priprava:

Operite špinačne liste in ingverjevo korenino ter jih pustite, da se posušijo.
Olupite jabolka in kumare ter jih narežite na poljubno velike koščke. Odrežite in olupite četrtino limone. Vse skupaj stresite v aparat za pripravo smoothijev in ostalih sokov.

Nasvet: količino ingverja prilagodite svojemu okusu. Ingver je znan in priznan po svojih lastnostih, ki pospešujejo presnovo. Če ga boste vključili v napitek za hujšanje, bo pospešil izgorevanje maščob.

Profimedia

Prednosti zelenega soka 

Ko pride poletje, pogosto porušimo svoje prehranjevalne navade, pa naj bo to preveč ali premalo. Prekomerno pitje alkohola na terasi ob pogledu na dih jemajoče sončne zahode je prav tako slabo kot omejevanje prehranjevanja z zeleno solato, da bi imeli sanjsko postavo. V obeh primerih svoje telo izpostavljamo tveganju številnih pomanjkljivosti. Ko je telo zaradi našega slabega vedenja preobremenjeno s toksini, je skrajni čas, da posežemo po nečem zdravem.

S takšnimi zdravimi izbirami, kot je ta napitek, se lahko poslovimo od odvečnih kilogramov, poleg tega pa dobimo tudi zagon energije, očiščeno telo, močnejšo odpornost in sijočo polt.

Razlog, zakaj so zdravi sokovi tako priljubljeni za vrnitev v formo po poletju, je njihova vsebnost hranilnih snovi. Odvisno od izbranih sestavin imajo te pomembno vlogo pri presnovi, prebavnem sistemu in občutku lakote.

Po poletju se mnogi zaradi majhnih presežkov in pomanjkanja hidracije običajno lahko soočajo z napihnjenim trebuhom. Zeleni sok omogoča, da telo dobi hranljive snovi, ki jih potrebuje za pravilno delovanje in dobi nov videz za novo leto.

Z limono, špinačo, jabolki in ingverjem razbremenimo želodec, izločimo toksine in pripravimo telo na novo šolsko leto. V obliki soka bodo te sestavine usmerjene na naše dobro uveljavljene maščobe, da jih odstranijo. Bodite previdni, sok se ne jemlje kot obrok. Dopolnjuje zdrav življenjski slog z dobro prehrano in redno telesno aktivnostjo.

Preberite še: 

Smoothiji niso vedno dobra izbira, če hujšate! (nasvet osebne trenerke)

Priporočamo tudi: 

RECEPT: Imate doma puding? Še danes si pripravite to enostavno torto (brez peke)