Goveji zvitki po tajsko

2. 7. 2008
Deli

Okusen hitri obrok. Lahko in bolj osvežilno od prave tortilje.

Potrebujete

  • 2 zrezka iz notranjega dela govejega stegna (vsak okoli 17 dag)
  • 1 jedilno
  • žlico omake čili
  • 1 srednje veliko koničasto zeleno papriko
  • 2 jedilni žlici ribje omake
  • ? srednje velike rdeče čebule

Potrebujete še

  • sol in poper po okusu
  • 2 limeti ali limoni
  • oljčno olje
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 korenček
  • 1 glavo mehke solate

Priprava

1 Dobro segrejte žar ali večjo ponev. Zrezka začinite s soljo, poprom in ju pecite na vroči ploskvi, 4? 5 minut na vsaki strani. Solato očistite, ločite večje liste, jih operite in osušite. Papriko očistite in narežite na tanke rezine, čebulo in peteršilj drobno sesekljajte, korenček olupite in nastrgajte. Limete (limone) narežite na četrtine.

2 V manjši kozici zmešajte sok ene limete z ribjo in čili omako, dobro premešajte in 2? 3 minute kuhajte na zmerni temperaturi.

3 Zrezka narežite na tanke trakove prečno glede na smer mišičnih vlaken. Rezine pokap­ljajte s polovico pripravljene omake in pripra­vite nastrgan korenček, papriko, čebulo, sesekljan peteršilj in solatne liste. Liste uporabite za podlago, na katero naložite meso in zelenjavo, ter jih zvijte. Pokapljajte s preostankom omake in postrezite z rezinami limone ali limete. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

290 kalorij, 40 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (3 g nasičenih), 4 g vlaknin, 1520 mg natrija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"