Popoln jesenski recept za boljšo prebavo in uspešnejše hujšanje!
Buča je nedvomno eno najbolj priljubljenih jesenskih živil po vsem svetu. Je prava zakladnica vlaknin ter vitaminov A, E in C.
Blagodejno vpliva na prebavo, krepi imunski sistem ter poskrbi za daljši občutek sitosti, zaradi česar je super izbira tudi za vse, ki bi si želeli izgubiti kakšen odvečen kilogram.
Velika prednost buče je tudi njena vsestranskost. Iz nje lahko naredimo juho, pito, omake, namaze in številne druge specialitete. Odlično pa se obnese tudi v slanih muffinih v kombinaciji s feta sirom.
Sestavine:
- 200 g buče
- 200 g gladke moke
- 2 jajci
- 100 ml grškega jogurta
- 150 g feta sira
- 50 g masla
- 50 g mleka
- Pol vrečke pecilnega praška
- Pest bučnih semen
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Najprej pripravite bučni pire. Bučo olupite, narežite na kocke in kuhajte za približno 20 minut v osoljeni vreli vodi. Ko se kosi buče lepo zmehčajo, jih odcedite in v skledi premečkajte z vilico (ali električnim mešalnikom), da dobite nekakšen "pire".
2. Bučnemu pireju dodajte mleko in maslo ter vse skupaj dobro premešajte. Nato primešajte še jajca, grški jogurt in feta sir in ponovno vse skupaj dobro pomešajte, da dobite enakomerno zmes.
3. V ločeni skledi pomešajte moko in pecilni prašek. Nato združite suhe in mokre sestavine ter vse ponovno dobro premešajte v enakomerno, gladko zmes.
4. Pekač za muffine obložite s papirjem in v modelčke vlijte dobljeno maso. Po vrhu potrosite nekaj bučnih semen in vse skupaj pecite približno 30 minut pri temperaturi 180°C. Muffine lahko postrezete še tople ali nekoliko ohlajene.
- Preberite tudi: Kako v 3 korakih pripraviti slastne MUFFINE Z JABOLKI? (recept)
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?