Solata z govedino

Solata z govedino (foto: Yunhee Kim) Yunhee Kim
26. 9. 2008

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 1 večji goveji zrezek (okoli 25 dag)
  • 2 srednje velika paradižnika
  • ? skodelice sesekljane čebule
  • 1 manjši strok strtega česna
  • 5 skodelic narezane solate ledenke
  • 4 jedilne žlice vinaigretske omake z balzamičnim kisom
  • 3 jedilne žlice nadrobljene gorgonzole
  • sol in poper po okusu

Priprava

Zrezek na obeh straneh posolite in popoprajte po okusu ter ga na hitro specite (približno 6 minut na vsaki strani) na ogreti teflonski ponvi, ki ste jo prej premazali z nekaj kapljicami olja. Ko je meso pečeno, pustite, da se ohladi (3? 5 minut), nato pa ga narežite na tanke rezine. Pazite, da boste rezali prečno oziroma pravokotno na smer mišičnih vlaken, sicer boste imeli nekoliko več dela z žvečenjem.

Paradižnika operite, narežite na kocke in ju v večji skledi zmešajte s sesekljano čebulo in česnom. Dodajte še rezine mesa in solato ter prelijte z vinaigretsko omako. Vse skupaj dobro premešajte, da se preliv enakomerno razporedi po vseh sestavinah. Na koncu solato potresite še z gorgonzolo in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

310 kalorij, 32 g beljakovin, 15 ogljikovih hidratov, 15 g maščob (6 g nasičenih), 4 g vlaknin, 630 mg natrija.

Okusna priloga

Bučke s par­­­­­­­me­­­­­zanom

Potrebujete

  • 8 srednje velikih bučk cuket
  • 2 jedilni žlici sveže nastrganega parmezana
  • sol in poper po okusu

Priprava

Bučke operite in na­­­­­režite na približ­­­­no 1 cm debele kolobarje. Razporedi­­­­te jih na kovinsko mrežico posode za kuhanje na pari in jih soparite 5? 7 mi­­­nut. Kuhane zložite na krožnik, s papirnato brisačo obriši­­­­­te odvečno vlago ter solite in poprajte po okusu. Potre­­­si­­­te še z nastrganim parmezanom. Za­­do­­­stuje za 4 porcije.

Na porcijo

70 kalorij, 6 g belja­­ko­­­vin, 13 ogljikovih hidratov, 1, 5 g maš­čob (0, 5 g nasičenih), 4 g vlaknin, 65 mg natrija.

foto: Yunhee Kim

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri