ZDRAVA JESEN: 6 japonskih super jedi, ki krepijo imunski sistem

9. 9. 2020
Deli
2 / 7
profimedia

MATCHA

Matcha je posebna vrsta japonskega zelenega čaja, kjer so skrbno izbrani in očiščeni zeleni lističi čaja fino zmleti v zelen prah. Japoncem so to posebno in ekskluzivno vrsto priprave čaja, ki je precej drag, predstavili Kitajci v 12. stoletju. Čaj ima specifičen oreškast okus z rahlo grenko noto ter vsebuje veliko vitamina C in petkrat več kofeina kot kava. Pri pripravi matche, ki se uživa dobro premešana oziroma spenjena, zaužijemo cele liste in ne samo izvlečka iz listov, s tem pa tudi veliko večjo količino antioksidantov.

Preberite še: 10 razlogov, zakaj so Japonke bolj suhe in mladostne kot Evropejke

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek