Če obožujete feng shui, ste zagotovo že slišali za feng shui deieto: pri nej ni pomembna le hrana, ampak tudi kuhinja

Če obožujete feng shui, ste zagotovo že slišali za feng shui deieto: pri nej ni pomembna le hrana, ampak tudi kuhinja (foto: profimedia) profimedia
7. 9. 2022

Poglejmo, kaj od vas zahteva feng shui dieta in kaj bi poleg hrane še morali urediti. Kot si lahko predstavljate, je pomemben tudi prostor. 

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali bi kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite večjih sprememb pri prehrani, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Kot že dobro veste, ni diete, ki bi v enem tednu stopila vse odvečne kilograme in naredila čudež. Ko se lotevate diete, boste morali vključiti tako vadbo kot prehrano in najbolje bo, če za nasvet vprašate trenerja. Le kot zanimivost pa vam tokrat predstavljamo feng shui dieto. 

Preverite tudi: 

Če poznate vsaj osnove feng shuija, lahko sklepate, da ima s to dieto nekaj opraviti tudi prostor. Preurejanje kuhinje naj bi pomagalo pri hujšanju, saj naj bi podrobnosti pretentale možgane, da ste siti prej kot običajno. 

Upoštevali naj bi: 

  • 6 osnovnih elementov barv za hrano in prostor
  • obliko krožnikov in posod
  • števila
  • urejenost kuhinje in celotne hiše
Poglejmo podrobneje, kako naj bi delovalo vse od naštetega. 

Barve 

Od barv naj bi bilo odvisno, ali boste imeli veliko apetita, ali pa boste hitreje siti. Feng shui pravi, da zemeljski odtenki spodbujajo ugodje, svetle in močne barve pa dvigujejo apetit. Zaželjeno je, da je kuhinja ali jedilnica v rjavih in bež odtenkih, pa tudi zavese ali pohištvo. 

Potem so tu še barve hrane. V feng shui dieti je zapovedano, da se morate držati pisanih barv hrane, saj naj bi tako zaužili več hranilnih snovi. Potem je tu še eno pravilo: tretjino hrane naj predstavlja meso, tretjino naj predstavlja zelenjava ali sadje, tretjino naj predstavljajo ogljikovi hidrati.

Oblika krožnikov in posod

Verjetno jeste z okroglih krožnikov, kar naj bi spodbujalo radovednost in zaradi tega naj bi pojedli več kot je potrebno. Zato je po feng shui dieti predvidena uporaba oglatih oblik krožnikov in posod za pripravo hrane. To naj bi vodilo v zmernost. 

Števila

Ne gre za število kilogramov ali merjenje vaših oblin, tu gre ponovno za prostor. Po feng shuiju bi moralo biti okrog mize vedno sodo število stolov, četudi je ljudi morda liho število. 

Urejenost

Pred dieto naj bi se po feng shuiju najprej lotili čiščenja. Zdrgnili naj bi vse omarice, pult, hladilnik in se znebili hrane, ki ji je potekel rok ali veste, da je ne boste več jedli. Šele ko je kuhinja urejena, naj bi se lotili hujšanja in ponovnega zalaganja polic.