28-dnevni fitnes izziv: 14. DAN - 11 TOP nasvetov, kako ohraniti motivacijo

28-dnevni fitnes izziv: 14. DAN - 11 TOP nasvetov, kako ohraniti motivacijo (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2018

Ker vemo, kako težko je včasih ohraniti motivacijo, smo zbrali 11 top nasvetov, s pomočjo katerih vam bo uspelo ohraniti motivacijo vse do konca našega izziva.

1. Osredotočite se na stvari, ki jih imate radi na sebi. Ne na to, koliko kilogramov morate izgubiti ali kako boste poleti izgledali v kopalkah. Zapišite pet stvari, ki so vam na vas všeč. Strokovnjaki pravijo, da je zelo pomembno, da se imamo radi, saj bomo tako veliko več dosegli kot pa, če se bomo na telo spravili z jezo.

2. Fotografirajte se. Vsaka dva tedna v objektiv ujemite celo telo. Zakaj? Ko se vam zdelo, da se nikamor ne premaknete, vam bodo fotografije povedale drugačno zgodbo. Če boste pridno migali in uredili prehrano, boste presenečeni, kako velika bo sprememba že v nekaj tednih.

3. Vedno začnite od začetka. Nikar se tik pred poletjem ne zaženite na vso moč. Pomembno je, da začnete počasi, ujamete ritem in nato stopnjujte. Tako so zastavljeni tudi treningi našega 28-dnevnega izziva. Če jim boste pridno sledili, bodo rezultati.

4. Predpriprave so tudi motivacija. Že v nedeljo si pripravite obleko in opremo ter naredite plan, da v ponedeljek (in v naslednjih dneh) ne boste imeli izgovorov.

5. Načrtujte tudi jutra. Pravijo, da se treningi zjutraj obrestujejo. Ker je veliko lažje vzpostaviti rutino in zjutraj je najmanj možnosti, da boste spustili trening. Saj veste, popoldne hitro pride kaj vmes.

6. Telovadnica ni nujna. Če se vam zdi telovadnica zastrašujoč kraj, trenirajte doma. Nihče ne pravi, da so treningi doma manj učinkoviti. In škoda bi bilo, da bi vadbo opustili zaradi strahu. Vedno pa se lahko pogovorite s kakšnim trenerjem, ki vam bo z veseljem pomagal.

7. Pričakujte padec. Zagotovo boste imeli dneve, ko se vam bo zdelo, da lahko premikate gore, in dneve, ko se vam bo zdelo, da boste omedleli sredi telovadbe. Vendar pa je najpomembnejše, da vztrajate in da kljub slabim dnem ne odnehate.

8. Bodite pripravljeni na tretji teden. Med tretjim in četrtim tednom z redno vadbo odneha največ ljudi. Zato je zelo pomembno, da že naprej veste, kje se skrivajo pasti in kdaj se morate še posebno potruditi, da ne odnehate. Zadovoljstvo, da vam bo uspelo preživeti in vztrajati.

9. Ne doživljajte gibanja kot kazni, ker imate odvečne kilograme. Gibajte se zato, da boste zdravi, močni, v formi in bolj gibki. Gibajte se zato, ker je to normalno za vsakega človeka. Trening povezujte z dobrim počutjem.

10. Uvedite tudi kakšno novo navado. Kar 75 odstotkov vašega uspeha za redno gibanje je namreč odvisnega od spremembe vaših navad.

11. Naredite to zase!

Takrat si boste hvaležni, da ste vztrajali in se premaknili.

Ali ste vedeli?

Da blagovna znamka Delamaris gradi na več kot 135-letni tradiciji? Da ponuja povsem naravne izdelke brez aditivov (t.j. konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil itd.)? In da so Sardine Delamaris prejele naziv Produkt Leta 2017?

Paleta izdelkov Delamaris obsega:

  • ribe z zelenjavo,
  • filete skuše,
  • sardine,
  • ribje paštete,
  • tuno,
  • tuno z zelenjavo in
  • inčune.

Sprejmite izziv Zdrav kot riba!

Vse, ki se nam še niste pridružili, vabljeni, da se nam pridružite danes.

28-dnevni fitnes izziv je zastavljen tako, da ga lahko začnete kadarkoli, vaje izvajate kjerkoli, primerne pa so tako za začetnike kot naprednejše.

PRIJAVITE SE TUKAJ

Nato najprej naredite TEST, potem pa nadaljujte s treningi po dnevih.

A to ne bo vse, kar bomo počeli.

Med vsemi, ki se boste prijavili na izziv, bomo vsak teden izbrali štiri in jim podelili nagrade, na koncu pa nekoga čaka še velika nagrada - letna zaloga ribjih izdelkov Delamaris!

Seveda bomo z vami delili tudi

  • najboljše nasvete,
  • slastne recepte,
  • za dodatno motivacijo in recepte pa bo poskrbela tudi Alenka Košir.

In ker je ravno vikend, izkoristite dan za gibanje v naravi. Tu so 4 odlične ideje za pohode po Sloveniji.