10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

28-dnevni fitnes izziv: 5. DAN

28-dnevni fitnes izziv: 5. DAN (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2018

28-dnevni izziv je v polnem teku. Petek je že in pred nami dneva, ko se bomo posvetili vajam za sproščanju in aktivnostim zunaj, zato le dajte vse od sebe. Če pa ste le preveč utrujeni od prejšnjih dni, današnji trening naredite v soboto.

Če ste se nam pravkar pridružili:

  • Najprej naredite test, ki ga najdete na povezavi 28-dnevni fitnes izziv: 1. DAN
  • Nato nadaljujte s treningih po dnevih. Prvi teden jih ponovimo dvakrat, a jih že v drugem tednu nadgradimo, zato moramo telo in mišice dobro pripraviti na nove gibe.

Če se na izziv še niste prijavili, to storite na povezavi Aktivni izziv: Zdrav kot riba.

Vsi prijavljeni boste video treninge vsak dan prejeli na elektronski naslov in se potegovali za tedenske in glavno nagrado!

Z nami na Instagramu ali Facebooku delite tudi fotografije (aktivnosti, zdravi recepti, motivacija) in jih označite z #zdravkotriba, #delamaris in #aktivnisi. Tudi med vsemi, ki boste delili fotografije, bomo vsak teden podelili nagrado.

Za ogrevanje naredite vaje za mobilnost:
  • Priteg kolena - 5 ponovitev z vsako nogo
  • 4ka - 10 ponovitev z vsako nogo
  • A v Y - 10 ponovitev
  • Priteg pete k zadnjici z upogibom in iztegom kolka - 5 ponovitev z vsako nogo
  • Odpiranje in zapiranje knjige - 5 ponovitev v vsako stran
  • Potiskanje zidu - 15 sekund z vsako nogo

Krožni trening

Kako poteka: ker je vadba krožna, po vsaki opravljeni seriji vaje takoj nadaljujete z izvedbo naslednje vaje. Ko končate z vsemi petimi vajami, naredite daljši počitek in nadaljujete z drugo serijo.

Začetniki naredite: 3 serije - 20 sekund izvajate vajo - 10-20 sekund počivate. Odmor med serijami je do 2 minuti.

Ostali naredite: 3 serije - 30 sekund izvajate vajo - 10 sekund počivate. Odmor med serijami naječ 90 sekund.

Vaje:
  • Dvig bokov na tleh (bolje pripravljeni lahko s stopali na dvignjeni površini)
  • Mrtvi hrošč
  • Počep
  • Potisk komolcev v steno stoje
  • Skiping z diagonalnim dotikom komolca in kolena (vsak tretji skip)

Ravnovesje v prehrani

Ker je pred nami vikend in bomo poleg treningov aktivni tudi zunaj, vam danes predlagamo slasten recept. 

Krompirjeva tortilja s tuno Provencale

Če si je ne boste privoščili za kosilo ali pred treningom, jo lahko vzamete tudi s sabo na pot.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg kuhanega neolupljenega krompirja
  • 2 čebuli (narezani na kolobarje)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 125 g Delamaris Tuna Provencale (1 pločevinka)
  • 5 jajc
  • 20 g kisle smetane
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Popolnoma ohlajen kuhan krompir olupite in narežite na kocke.

V ponvi (cca. 23 cm premera) na oljčnem olju počasi pražite nasekljano čebulo. Približno 10 minut na šibkem ognju oz. nižji temperaturi. Dodajte na kocke narezan krompir in Delamaris tuno Provencale, začinite po okusu, dobro premešajte in kuhajte še 5 minut.

V posodi razžvrkljajte jajca in dobro vmešajte kislo smetano. Mešanico vlijte čez tuno in krompir in ponev dobro pretresite, da se preliv enakomerno razporedi. Ponev pokrijte in na šibkem ognju kuhajte 20 do 25 minut. Med kuhanjem ponev večkrat pretresite, da se jed ne prime dna.

Narežite še nekaj zelenjave ali pripravite sezonsko solato in odličen obrok je pripravljen. Krompirjevo tortiljo si lahko privoščite še toplo ali hladno.

Namigi:

  • Če jajca na vrhu ne zakrknejo, na ponev postavite narobe obrnjen krožnik, nanj zvrnite tortiljo, nato pa jo s krožnika previdno preložite nazaj v ponev in pecite še 5 minut.
  • V tortiljo lahko vmešate tudi drugo zelenjavo: bučke, paprike, gobe ...
Ali ste vedeli?

Skuše, sardine in tune edinega slovenskega proizvajalca Delamaris so izdelane po tradicionalnih postopkih. Za vse je značilna visoka kakovost ribe in zelenjave, ki ni zamrznjena, temveč pripravljena po posebnem postopku fermentacije, s čimer se razlikuje od drugih sorodnih izdelkov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri