Ali alkohol lahko vpliva na PMS in menstruacijo?

17. 12. 2021

Na simptome pred menstrualnega sindroma in na potek menstruacije lahko do določene mere vplivate same. Preverite, ali kakšno razliko naredi tudi uživanje alkohola. 

Slika 1/3

KAJ VPLIVA NA PMS IN MENSTRUACIJO?

Zagotovo ste vsaj delno že odkrile, kaj po naravni poti izboljša vaše simptome PMS in kaj jih poslabša. Ali bo menstruacija neboleča ali zelo neprijetna je odvisno od več dejavnikov: 

- GIBANJE: Priporočljivo je, da med menstruacijo ne opustite gibanja povsem. Naredite nekaj razteznih vaj, jogijskih asan, pojdite na sprehod ali tek ... Vadbo takrat prilagodite svojemu telesu in se ne ozirajte na zastavljen urnik. Bodite nežne do sebe! 

- PREHRANA: Čeprav vam v tistem obdobju dišijo nenavadne kombinacije sladkega, slanega, kislega in grenkega, ste že ugotovile, da je bolje, da se ne predate skušnjavi hitre hrane in sladkarij. Bolečine bodo hujše. 

- STRES: Že tako ali tako na telo vpliva zelo slabo, zato lahko tudi poslabša simptome PMS. 

- ALKOHOL: Lahko poslabša simptome kot so glavobol, utrujenost, menjava razpoloženja in občutljive dojke, pravi ginekologinja dr. Heather Irobunda. (https://www.instagram.com/drheatherirobundamd/)

Profimedia

Preverite tudi Kaj nas o vztrajnosti in življenju nasploh lahko naučijo mačke? ali pa »Poročena sva pet let, se globoko spoštujeva, a ne spomnim se več, kdaj se me je nazadnje dotaknil.«