Ukrepajte, preden pride do resnih težav: s tem preprostim testom odkrijete, ali pijete dovolj vode

14. 5. 2024
Deli
Ukrepajte, preden pride do resnih težav: s tem preprostim testom odkrijete, ali pijete dovolj vode (foto: Profimedia)
Profimedia

S tem preprostim testom v trenutku ugotovite, če pijete dovolj.

Dehidracija je stanje, pri katerem vaše telo nima dovolj vode oziroma tekočine, da bi normalno opravljalo svoje funkcije. To lahko pripelje do resnih zdravstvenih težav.

Ne spreglejte:

Na družbenih omrežjih je zaokrožil viralen video, ki razkriva najboljši način za preverjanje dehidriranosti. Preprosto povlecite svojo kožo na prstu, na področju sredinskega členka, in jo spustite. Če se koža hitro vrne na svoje mesto, pomeni, da pijete dovolj.

@footdocdana How’d you do on this test?! 🎥 @Remus Bujor #doctor #doctorreacts #doctorsoftiktok #learnsomethingnew #medical #surgery #medicalvideos #doctors #podiatry #podiatrist #footsurgeon #surgeon #surgeons #nurse #nurses #healthcare #scrublife #medicalhumor #scrubslife #podiatric #medicine #greenscreenvideo #greenscreen ♬ original sound - carleyisconfused

"Ko ste dobro hidrirani, ima vaša koža večjo elastičnost in se hitro vrne v prvotno obliko po tem, ko se 'uščipnete'. Po drugi strani pa dehidracija povzroči zmanjšanje elastičnosti kože in počasnejše vračanje v normalno stanje," v svoji TikTok objavi pojasnjuje kirurginja dr. Dana Brems.

V kolikor opazite, da vaša koža ni tako elastična, razmislite, koliko vode popijete dnevno in poiščite načine, kako bi svojemu telesu lahko zagotovili več tekočine.

Vir: stil.kurir.rs