Pijača iz 2 sestavin, ki pospeši metabolizem, uničuje rakave celice in vas varuje pred srčnim infarktom

Pijača iz 2 sestavin, ki pospeši metabolizem, uničuje rakave celice in vas varuje pred srčnim infarktom (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2017

Kajenski poper je prisoten praktično v vsaki kuhinji, saj se vedno več ljudi zaveda, da je zelo zdrav. Kakšne pa so pravzaprav njegove zdravilne lastnosti in zakaj bi ga bilo dobro uživati vsak dan?

Kajenski poper je začimba, ki pomaga pri različnih težavah, kot je debelost, preprečuje srčni infarkt, znižuje število rakavih celic in pospešuje metabolizem. Skrivnost njegove zdravilnosti pa je predvsem v aktivni sestavini kapsaicin.

Ta močna oziroma pekoča začimba je polna vitaminov A, B in C ter kalcija in fosforja. Deluje kot katalizator, kar pomeni, da v kombinaciji z drugimi začimbami in zelišči povečuje njihovo zdravilno moč.

Tako si naredite razstrupljevalni napitek iz samo dveh sestavin:

V kozarec vode ali soka zmešajte ¼ čajne žličke kajenskega popra in spijte na prazen želodec.

Res je, da je napitek pekoč, vendar je tudi zelo zdrav!

Tukaj pa je še ...

5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan spiti en kozarec tega napitka:

1. Kajenski poper uničuje rakave celice trebušne slinavke in prostate.

Raziskava je pokazala, da je kapsaicin potencialno zdravilo proti raku, povzroča apoptozo v rakavih celicah in ne povzroča nobene škode normalnim (zdravim) celicam trebušne slinavke. Kar pomeni, da bi ga lahko uporabljali kot kemoterapevtsko zdravilo proti raku trebušne slinavke.

Druga raziskava je pokazala, da kapsaicin učinkuje tudi na rakave celice prostate. Kapsaicin ima namreč proti proliferacijski učinek. Kajenski poper lahko prav tako močno upočasni razvoj tumorjev na prostati.

2. Kajenski poper pomaga pri obnovi črevesja.

Razni paraziti so v našem sistemu bolj pogosti, kot si mislimo. Eden izmed načinov, kako se jih znebite, je ta, da na dan spijete zgoraj omenjeni napitek.

To bo očistilo vaše črevesje in mu pomagalo, da se znebi vseh strupov.

3. Kajenski poper v boju proti debelosti in kot pospeševalec metabolizma.

Študije so namreč pokazale, da je ta učinkovit tudi pri težavah z debelostjo.

Izkazalo se je, da 10 gramov kajenskega popra ob enem obroku pomaga zmanjšati apetit, hkrati pa pospešiti metabolizem.

4. Kajenski poper pomaga tudi pri težavah in boleznih dihal.

Kajenski poper ogreje telo in pospeši izločanje sluzi iz dihalnih poti ter čisti sinuse (tj. je dober tudi proti sinusitisu) in poviša telesno temperaturo, posledično pa tudi pospeši cirkulacijo in pretok krvi v kožo.

Začimbe, ki na splošno povišajo telesno temperaturo in povzročijo potenje, lahko pomagajo znižati vročino in olajšati težave, ki jih povzroči prehlad.

5. Kajenski poper je tudi zelo učinkovit v preprečevanju srčnega infarkta.

Kajenski poper varuje srce in naj bi celo lahko ustavil srčni infarkt v samo 30 sekundah, zato naj vam bo vedno pri roki.

In ker nima nobenih negativnih stranskih učinkov, naj se čim več krat znajde na vašem krožniku kot začimba in kot zdravilni razstrupljevalni napitek.

Preberite še: 9 zdravstvenih razlogov, zakaj vas lahko ves čas tišči lulat (in kako to odpraviti) ali pa Novejša raziskava pokazala, da slepič le ima pomembno vlogo v našem telesu.

Priporočamo tudi: To so najboljši viri antioksidantov.