Česa ne bi smeli nesti s seboj v naslednje leto?

26. 12. 2022
Deli
Česa ne bi smeli nesti s seboj v naslednje leto? (foto: Profimedia)
Profimedia

Odštevamo še zadnje dneve leta 2022 in zato moramo razmisliti, česa ne bomo nesli s seboj. Boste kaj iz spodnjega seznama pustili v tem letu?

Novo leto začnite sveže, kar pomeni, da pustite za seboj vse, kar vas dela nesrečne in le jemlje vašo energijo. Imamo seznam stvari, ki jih ne bi smeli vzeti s seboj. 

Ste se odločili, da kaj od tega ne potrebujete več?

Stres - V določeni meri se mu ne morete izogniti, a so situacije, ki jih lahko obvladujete. Odločite se, da se ne boste obremenjevali s tem, kar ne morete obvladati in s tem, kaj si drugi mislijo o vas. 

Izgovori glede vadbe - Lahko najdete čas za tisto, za kar si ga vzamete. Nehajte si dajati izgovore, zakaj niste šli na sprehod ali v fitnes. Pač to ni bila vaša prioriteta. 

Ljudje, ob katerih se ne počutite dobro - Zakaj potrebujete takšno družbo, v kateri se ne morete sprostiti, se počutite utrujeno in začnete negativno gledati na stvari? Od tega nimate nič dobrega.

Zamujanje - Z zamujanjem ne delate usluge ne sebi ne drugim. Izkažete nespoštovanje do osebe, ki vas čaka. V novem letu KONČNO pravočasno odidite od doma! 

Pritoževanje - Raje, kot da se pritožujete, pojdite na sprehod in prevetrite misli, ukvarjajte se s hišnim ljubljenčkom, ustvarjajte, poslušajte glasbo ... Sprostite se.

Zanemarjenje zdravja - Ko začutite, da nekaj ni vredu, se ustavite in posvetite sebi. Vzemite si čas za obisk zdravnika, za počitek, spanje. Kar pač potrebujete. 

Opravljanje - Verjetno ne želite biti del opravljanja, niti ne naredite nič dobrega z opravljanjem. Zato to pustite za seboj in se na veliko izognite opravljivkam. 

Pomanjkanje spanja - To ste že velikokrat preizkusili in dobro veste, da ne morete funkcionirati nenaspani. Sprejemate veliko slabše odločitve glede prehrane, težko se zberete, spijete preveč kofeina ... 

Pomanjkanje časa za prijatelje - Služba, opravki, družina ... Pač zmanjka časa za bližnje, kajne? To ni izgovor, da jim ne bi posvetili več časa. Redno jih uvrščajte na svoj urnik in jim stojte ob strani, tako kot so oni tu za vas. 

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič