Takšne navade imajo neuspešni in nemotivirani ljudje

Takšne navade imajo neuspešni in nemotivirani ljudje (foto: profimedia) profimedia
29. 8. 2021

Če kakšno najdete tudi pri sebi, to še ne pomeni, da ste neuspešni, ste pa zaradi nje verjetno manj produktivni. 

Zakaj nekateri ljudje ne dosegajo svojih ciljev in obstanejo na točki? Imajo nekaj navad, ki jih držijo nazaj: 

Neskončno časa preživijo na telefonu

Delo, nujni klici in sporočila od nas zahtevajo, da nekaj časa preživimo na telefonu. Če nismo pozorni, pa vanj zremo tudi ves prosti čas, med kosilom in večerom s partnerjem ... To vodi v neproduktivnost, pomanjkanje osredotočenosti in slabše opravljene zadolžitve. Z vsem tem se vam ne obeta ravno povišica, kajne?

Odvisnost od izgovorov

Posamezniki, ki pogosto ne dosežejo, kar si zastavijo, vedno najdejo izgovor, zakaj nečesa niso morali storiti. Po drugi strani pa uspešni ljudje prav tako delajo napake, a se zavedajo svoje krivde, se iz situacije česa naučijo in gredo dalje. 

Zato obstaja velika verjetnost, da tisti znanec, ki bi lahko napisal knjigo izgovorov, ne bo prišel prav daleč. Zapomnite si: če nečesa ne boste hoteli  narediti, boste vedno našli izgovor. 

Detajli niso pomembni

Ravno v podrobnostih običajno najdemo dobro idejo, rešitev problema, ali pokažemo svoj talent. Kadar je vse opravljeno samo površinsko in medlo, pa ne pritegne prave pozornosti. Takšnega dela nihče ne opazi in si ne prisluži pohval, kaj šele uspeha. 

Vse je zabava

Življenje jemljejo kot zabavo, zato se šalijo iz čisto vsega, tudi ko bi bilo primerno, da so resni. S smehom ni nič narobe, pravzaprav deluje dobro na telo, vendar obstaja čas za šale in čas, ko moramo poprijeti za delo in ostati resni. Večni uživači tega ne razumejo, zato so njihovi cilji svetlobna leta stran. 

Nehali so se učiti

Nimajo potrebe po novih znanjih, saj verjamejo, da jim je šola dala vse, kar potrebujejo za življenje. A to nikakor ne drži. Najuspešnejši ljudje na svetu, so se vedno pripravljeni in željni učiti. Zato preberejo toliko knjig, se udeležujejo tečajev, spremljajo raziskave in predvsem verjamejo, da vedno obstaja nekdo, ki ve še več. 

Saj veste, če ste vi najpametnejša oseba v sobi, potem ste v napačni sobi. 

Neorganiziranost

To vam lahko prinese veliko preglavic. Samo pomislite, kje bi lahko bolj učinkovito delali: 

  • na mizi, ki je prekrita z listi, zapiski, ostanki hrane in drugim pisarniškim materialom 

  • na mizi, kjer ima vsaka stvar svoje mesto in namen, je v vidnem polju seznam opravil in nanjej ne leži nič odvečnega

Lahko uganete tudi, kako bi izgledala miza izjemno neorganiziranega človeka. 

Drugi odločajo zanje

Ne vedo natanko, kaj bi sploh radi, zato svojih ciljev ne opredelijo in ne določijo korakov, kako bodo prišli do njih. Skoraj pri vseh odločitvah (tako pomembnih kot nepomembnih) dopustijo, da drugi odločijo namesto njih in samo sledijo temu, kar radi počnejo drugi. Skoraj nikoli jih ne boste slišali izraziti svoje mnenje. 

Preverite tudi S temi triki boste izboljšali svoj spomin! ali pa To se zgodi z vašim telesom, ko ves dan presedite