Z vadbo proti mrazu in depresiji

Z vadbo proti mrazu in depresiji (foto: Shutterstock) Shutterstock
10. 1. 2019

Krajši zimski dnevi in nižje temperature vplivajo na naše razpoloženje. Radi smo več doma na toplem, na kavču pred televizijo in prav nič nas ne mika, da bi šli ven na mraz.

Vendar ima telesna aktivnost na mrazu številne prednosti.

  • Z rednimi fizičnimi aktivnostmi na mrazu lahko dvignete telesno odpornost in zmanjšate verjetnost, da boste zboleli za prehladom.
  • Aktivnost na svežem zraku vam bo dvignila raven energije, sprostil se bo seratonin (hormon sreče), ki bo pregnal zimsko depresijo.

  • Z rednim gibanjem boste kurili višek kalorij, ki bi v teh mesecih prispevale k povečanju kilogramov.

Preverite: Novo leto brez izgovorov: 7-dnevni program vadbe - vaje, ki jih lahko izvajate doma

  • Izboljšala se vam bosta gibljivost in ravnotežje, s tem boste zmanjšali tveganje za padce na poledenelih površinah.Nekaj res preprostih in lahko izvedljivih aktivnosti lahko pomaga, da se boste z lahkoto uprli 'zimskemu spanju’ in lenarjenju. Zima ponuja številne radosti, kot so smučanje, tek na smučeh, deskanje, drsanje, sankanje, kepanje, ki bodo tudi v tem hladnem času poskrbele za telesno aktivnost. Toplo se oblecite in pojdite ven. Verjemite mi, da se vam bo razpoloženje spremenilo na bolje.

Vanja Cipot, osebni trener

Največkrat me ljudje obiščejo zaradi želje po izgubi kilogramov in preoblikovanju telesa. Česar vam ni uspelo narediti samemu v večletnem trudu, skupaj brez odrekanja in z disciplino uresničimo v samo nekaj mesecih! Redna vadba, pravilna prehrana in čas. Moj cilj je strankino zadovoljstvo!

www.v-team.si

Preberite še: