Želite izklesano telo? 5 koristi treninga za moč (Video: 25-minutni trening)

Želite izklesano telo? 5 koristi treninga za moč (Video: 25-minutni trening) (foto: profimedia) profimedia
31. 12. 2020

Ste sprejeli novoletni sklep, da zdaj pa res začnete trenirati. Mi smo z vami! A nikar samo ne tecite in kolesarite, ampak delajte tudi vaje za moč in izklesajte telo, ne samo zaradi videza ampak tudi zaradi zdravja!

Koristi treninga za moč:

1. Izboljša držo 
Slaba telesna drža je posledica nezadostnega oziroma nepravilnega gibanja, napačnih gibalnih vzorcev in stresa. Trening za moč bo okrepil mišice in  izboljšal vašo telesno držo. Vendar le pod pogojem, da ga boste izvajala pravilno. Namesto, da naredite 50 sklec ali sto počepov, jih raje naredi trikrat po deset in bodi pozorna na položaj telesa. Lahko dodate tudi uteži!

2. Zniža delež maščobe v telesu (Pozor prehrana!)
Trening za moč bo maščobno maso spremenil v mišično in zato bo vaše telo videti bolj čvrsto. Vendar spremenite tudi prehrano, saj le s treningom za moč in brez ustrezne prehrane ne boste izgubljali maščobne mase, ampak jo bo boste pridobivali.

3. Lepo oblikovano telo 
Vaše telo bo na račun večje mišične mase in manjšega deleža maščobe postalo čvrstejše in lepše oblikovano.

4. Krepi kosti in sklepe
Ženske za osteoporozo zbolevajo šestkrat pogosteje kot moški, zato so vaje za moč, ki krepijo tudi kosti, zelo pomembne. V klimakteriju in po menopavzi se v ženskem telesu zmanjša količina estrogena in ena od posledic tega je tudi povečana izguba kostne mase. Študije so pokazale, da trening z utežmi pomaga preprečevati izgubo kostne mase ter celo pripomore k rasti novega kostnega tkiva.

profimedia

5. Večja samozavest  

Ne boste verjeli, a z močjo, obvladovanjem telesa in svojih prehranskih navad, pride tudi več samozavesti. S treningom za moč boste torej izboljšali svojo telesno držo, znižali delež maščobe, okrepili kosti in sklepe, izklesali svoje telo in po svetu hodila bolj samozavestna! Popolno kombinacija za novo leto!

Preberite še: 5 fitnes pripomočkov za popolno domačo vadbo