9 stvari, ki vam jih nihče ne bo povedal pri preoblikovanju telesa

9 stvari, ki vam jih nihče ne bo povedal pri preoblikovanju telesa (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2021

Nekateri podatki pravijo, da je kar 90 predstavnic lepšega spola nezadovoljnih s svojim videzom. Številka je zares nora, zato smo zbrali nekaj pomembnih podatkov za vse dame, ki se želijo preoblikovati.

1. Pripravite se na popolno akcijo

Dobre rezultate boste dosegli le, če boste zares odločni in boste znali tako svojo glavo in svoje telo prepričati, da morate živeti drugače.

Svoje možgane morate pripraviti na novo življenje, da se bo telo moralo odpovedati kakšnim dobrotam, vstati uro prej in oditi na telovadbo.

2. Telo morate prepričati, da mislite resno, zato je vztrajnost zelo pomembna

Telo pripravite na stres, ko bo mislilo, da je še lačno, ker je bilo prej, na primer, navajeno na več hrane, čeprav bo v resnici sito.

Začetek je vedno zelo težak! A morate biti vztrajni, dajte sami sebi čas, da najdete nov ritem prehranjevanja in gibanja. Dovolj počivajte, da ne boste pregoreli, in da vam bo telo hvaležnost vračalo z voljo in vnemo.

3. Najmanj 10 dni boste potrebovali za prve vidne rezultate

Kakor je vaše telo odklonilno do sprememb, pa je po drugi strani zelo prilagodljivo.

Če bo vedno znova dobilo vase iste dražljaje, se bo kmalu prilagodilo na novo situacijo in rutino. A seveda se dieta ne bo poznala takoj, vsaj deset dni potrebujete za vidne in očitne rezultate.

4. Ženske za uspeh potrebuje: 80 odstotkov diete in 20 odstotkov gibanja

Modra misel pravi, da ne moreš preteči slabe diete. In to je zelo res. Tudi če še toliko migate, tečete, telovadite ... ne bo tako vidnih uspehov, če boste še naprej jedli slabo, kalorično hrano v prevelikih količinah.

Tudi trebušne mišice se bodo videle le, če se boste držali določene diete. Pravilna izbira hrane je najbolj pomembna za preoblikovanje vašega telesa.

5. Počasneje začnete, hitrejši bodo rezultati

Ego je zelo močan del vaše osebnosti. Njegovo delo je, da vas prepriča, da ste super fit, krasni in čudoviti.

Fitnes trenerji pravijo, da kar 85 odstotkov ljudi na prvem treningu meni, da so v boljši formi, kot so v resnici.

A verjemite, da bodo rezultati veliko hitrejši, če se boste počasi aktivirali, da ne boste telesa spravili v prevelike bolečine in tegobe. Saj poznate pregovor – Počasi se daleč pride.

6. Spremembe so neprijetne

Del preoblikovanja telesa in vaših navad je tudi spoznanje, da morate sprejeti prijetni del neprijetnosti. Na primer, ko bo trening zelo naporen, se vam bo po glavi podilo kup idej, zakaj bi bilo pametno odnehati.

A če ste na poti sprememb, ne smete odnehati, prav takrat, ko je najtežje, morate nadaljevati in vztrajati.

7. Hidrati niso ne dobri ne slabi, pomembno je, kako jih jeste

Sami spoznajte, kdaj lahko jeste ogljikove hidrate in katere. Ker ogljikovi hidrati niso vaš sovražnik!

8. Leta ne pomenijo nič

Leta ne pomenijo nič. Pri tridesetih si ne smete reči, da vas pač zbada v križu, ker so leta tukaj. Priznajte si, da enostavno niste v formi.

Če boste telovadili in zdravo jedli, boste imeli pri petdesetih več energije kot sredi dvajsetih. Leta za dobro počutje ne pomenijo nič, vse je v vaših rokah in glavah.

9. Sladkor in alkohol bosta resno upočasnila vaš napredek

Seveda nimamo nič proti zabavi, koščku torte in kozarcu dobrega vina – vse to je super. A preoblikovanje telesa je naporna stvar, zato si je nikar ne otežujte.

Še tako mali prekrški vas bodo zavirali. Odpovejte se pregreham vsaj za nekaj mesecev, da vaše telo povsem prevzame zdrave navade.

Preverite še:

Osebni trener igralke Rebel Wilson je razkril vadbo, s katero ji je uspelo oklestiti več kot 20 kilogramov!

Profimedia