Kaj ste si že obljubili za novo leto? Niste edini, ki se ne drži svoje zdrave rutine - poglejmo, kako se je boste!

4. 5. 2022

Ja, govorimo o tistih zaobljubah glede gibanja, prehrane, pravočasnega odhajanja v posteljo in drugih zdravih navad. Ne skrbite, niste edini, ki se jih ne spomni več. Z nekaj motivacije in truda pa lahko poskrbite, da zdrave rutine ne boste kar tako (ponovno) opustili. 

Slika 1/4

Tokrat ne bomo govorili o tem, da si morate stvari za vadbo pripraviti že zvečer in da zapišite svoje cilje, saj to že dobro veste. Pripravili smo nekaj drugih nasvetov, ki morda pridejo prav in vas navdihnejo, da obudite svojo zdravo rutino. 

BREZ PREHITEVANJA IN VELIKIH ODLOČITEV

Priprava zdravih obrokov, urejen spalni ritem, redne raztezne vaje in druge zdrave navade vas bodo takoj odbile, če boste hoteli osvojiti vse hkrati. Pa tudi, če se boste lotili ene, vendar boste hoteli napredek v enem dnevu ali tednu. To se žal ne bo zgodilo. 

Preglejte svoj urnik in ugotovite, kaj v tem trenutku najbolj potrebujete. Je to več časa za vas, kakšno uro za vadbo, prosto popoldne za pripravo hrane doma? Začnite s tem. Prilagodite urnik tako, da vam bo omogočal začeti z novo navado. In potem se je lotite počasi. Delajte majhne korake in šele, ko se na primer privadite 20 minutnih sprehodov, povečajte čas. 

Tokrat ne prehitevajte in ne sprejemajte velikih odločitev kar čez noč.

Profimedia

Preverite tudi RECEPT: ajdova kaša s piščancem in gobami ali pa S tem mentalnim trikom bosta poskrbela za fantastičen seks