Triki, s pomočjo katerih bo vaš trening lažji in boljši

Triki, s pomočjo katerih bo vaš trening lažji in boljši (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2017

Saj poznate tiste dneve, ko se nam ne ljubi nič – še posebej telovaditi. Da boste našli motivacijo tudi na takšen bolj "len" dan, si pomagajte z enim od teh trikov!

Telovadba je praktično nujna, če želimo doseči svoj cilj pri pridobivanju moči, hujšanju, vzdržljivosti in podobno. Morda je to za vas samo ena nepotrebna in nadležna stvar, vendar je lahko za zdravje in splošno dobro počutje zelo koristna.

Zato takrat, ko se vam "ne da" v fitnes ali na tek, poskusite katerega izmed teh trikov:

1. Spremenite rutino

Če delate zmeraj iste vaje, ki si sledijo v enakem zaporedju, ali pa tečete po isti progi, ni nič presenetljivega, da izgubite voljo in motivacijo. Naredite si trening zanimiv in se izogibajte ponavljanju. Poiščite druge vaje ali naprave, drugo progo – videli boste, da bo takoj bolj zanimivo.

2. Telovadba naj postane rutina

Pa ne takšna rutina, o kateri smo govorili zgoraj. Telovadba naj vam preide v navado. Ne hodite v fitnes ali teč samo zato, ker "morate". Uro ali dve v dnevu namenite tej aktivnosti in jo vključite v svoj dnevni načrt. Tako ne boste prišli v skušnjavo, da jo izpustite.

3. Kupite si nova športna oblačila/čevlje

Ni vam treba porabiti ogromne vsote denarja, športna oblačila lahko v tem času dobite tudi na raznih razprodajah! V novih oblačilih in čevljih se boste počutili bolje, bolj samozavestno in imeli večjo motivacijo za telovadbo.

4. Pomagajte si s športnimi aplikacijami

Pa naj bo to aplikacija za štetje kalorij ali korakov ali pa preprosto aplikacija, ki vam pomaga, ko ne veste, kakšne vaje bi delali. Te vam lahko prav tako pomagajo slediti vašim ciljem in jih tudi doseči – samo zastavite si ga in sledite načrtu.

Ne veste, katero izbrati? Najboljših 9 v letu 2017 najdete TUKAJ.

5. Najdite nekaj, kar boste počeli samo med telovadbo

… seveda poleg tega, da boste telovadili. Vzemite s seboj zanimivo revijo, ki je sicer ne berete, poiščite koristne ali pa smešne video posnetke na spletu in jih glejte ali poslušajte preko mobitela. Na tak način boste nekoliko odmislili vadbo in morda v njej celo začeli uživati!

6. Tekmujte sami s seboj

Vsakič, ko se odpravite v fitnes ali teč, si zastavite nov cilj. Povečajte težo uteži, odtecite 100 metrov dlje, karkoli, kar vas bo motiviralo, da boste vsakič boljši.

7. Zastavite si cilje in se za doseženo tudi nagradite

Lahko uporabite aplikacijo, lahko si cilj zastavite "v glavi", kakorkoli. Pa tudi, če gre za najmanjšega – 10 korakov naprej je še vedno bolje kot nič ali celo 1 korak nazaj! Obljubite si, da boste obiskali fitnes trikrat tedensko ali pa da boste pretekli določeno kilometrino v točno določenem času in stremite k temu cilju. Ko to dosežete, se nagradite s tistim, kar imate najraje (določeno hrano, oblačili, masažo ipd.).

Preberite še: 10-minutna jutranja telovadba za lažje prebujanje ali pa 5 razlogov, zakaj morate poskusiti vadbo izvesti brez glasbe

Priporočamo tudi: 5 korakov do prave motivacije za zdrave navade