Tudi to je joga: Sestri pokažeta, da za jogo ne potrebujemo gibčnosti (in kako v resnici izgleda joga)

Tudi to je joga: Sestri pokažeta, da za jogo ne potrebujemo gibčnosti (in kako v resnici izgleda joga) (foto: unsplash) unsplash
14. 7. 2020

Pa kaj potem, če ne boste nikoli naredili stoje na glavi ali "špage"? Joga so tudi preprostejši položaji, ki prav tako poskrbijo za dobro počutje. Dvojčici to odlično prikažeta.

Ste se že preizkusili v jogi? Če ste obiskali skupinsko vadbo, ste tam zagotovo videli tudi zelo gibljive vadeče, ki so se lahko "zvili" enako kot trener/ka in mogoče vam je to celo vzelo veselje do joge. Pa ne bi smelo biti tako. Joga je namreč šport, namenjen čisto vsem, ne glede na gibljivost. Odlična novica je, da čisto vsak položaj lahko prilagodite svojim zmožnostim in imate še vedno kup dobrih posledic (ob rednem izvajanju, seveda). 

Joga lahko: 

  • okrepi imunski sistem
  • pomaga odgnati bolečine v različnih delih telesa
  • izboljša razpoloženje
  • umiri razburkane misli
  • premaga stres in izčrpanost

Dvojčici sta odlično prikazali, kako lahko v jogi uživa čisto vsak. Ena je zelo gibčna, druga malo manj, in to ju ne ustavi, da ne bi skupaj izvajali položajev. Podrsajte po nizu slik in preverite, kako jima gre. 

Zapisali sta: 

"Joga je narejena za negibljive ljudi! Jaz in moja manj gibčna dvojčica vam pokaževa nekaj primerov težje in lažje različice vaje, ki obstaja za čisto vsak položaj. In uganite kaj? Tudi to je joga. Ne poslušajte svojega ega. V tem je skrivnost. Poslušajte svoje telo in zgodilo se bo naravno.

Dvojčici sta v spodnjem videu lepo prikazali tudi razliko med jogo, ki jo vidite na Instagramu in izvajanjem joge v realnem življenju. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Video by @storyof.jane 👍 ⠀ ❤ INSTAGRAM VS REALITY 😀 Let's show today that we are not always in a good mood for yoga. This is also part of yoga! But few, it shows. 👇 I could only show you this pretty yoga today, where I am doing everything and I'm pretty dressed. But that's just it. There are days when I can't do it and I just want to work out in my tracksuit! That's me too. 😁 🌀 We like to share our success and our happy moments, but life is not just that. We fall and rebuild, fail and learn from it. We try again and again. It's a process and you're not alone‼ 👍🏻 Let's support you. Tag me and show even your falls in yoga! 😁

A post shared by Yoga Practice (@yogapractice) on

Med drugim sta zapisali: 

"Danes pokažimo, da nismo vedno v najboljši pripravljenosti za izvajanje joge. Tudi to je del nje. Tako lepe položaje (v videu) vam lahko pokažem samo danes, ko lahko brez težav izvajam vse in sem lepo oblečena. To je to. So tudi dnevi, ko tega ne zmorem in telovadim v razvlečeni trenirki.