Težava "sedečih" tekačev: Kako se lotiti zakrčenih bokov?

Težava "sedečih" tekačev: Kako se lotiti zakrčenih bokov? (foto: profimedia) profimedia
21. 5. 2020

Vsi tekači, ki čez dan veliko presedite zaradi službe in drugih obveznosti, bi morali nujno poskrbeti za svoje boke, ki kar kličejo po raztezanju. 

S sedenjem v službi in potem sedenjem doma na kavču, ne delamo prav nobene usluge zakrčenim bokom, ki nam omogočajo vedno manj gibanja. Tudi pri teku se premikate v eno smer ali največ dve (naprej in nazaj), ne vadite pa premikov v levo in desno, diagonalno ... 

Zato je za tekače nujno (poleg treninga za moč), da razgibajo svoje boke in se s tem izognejo poškodbam. Za tokratni trening boste potrebovali elastiko, ki jo dobite v vseh prodajalnah s športno opremo po dostopni ceni. 

Naredili boste 5 vaj. Vsako izvajate 45 sekund, nato sledi 15 sekund počitka in nova vaja. Štejejo samo pravilno izvedene vaje, ne pozabite pa vadbe prilagoditi svojim fizičnim sposobnostim. 

Preverite tudi Pokažemo vam preobrazbo kandidatk za Moj aktivni plan 2020!

ali

preverite tekaško skupino za začetnike, s katero želimo skupaj s trenerji tek.si dokazati, da čisto vsak lahko preteče 10 km! Vse informacije in prijavnico najdete tukaj: Mojih prvih 10 km: pretecite prve korake z nami!