Očistite svojo prebavo s TEMI živili!

Očistite svojo prebavo s TEMI živili! (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2022

Napihnjenost, slabost, pomanjkanje energije, zaprtje, plini... Vse to so težave, ki nakazujejo, da je čas za čiščenje prebave. Preverite, s katerimi živili si lahko pomagate.

Brokoli

Obstaja veliko načinov, kako dodati brokoli v svojo prehrano. Najbolje je, da se poslužujete preprostih receptov in da se izogibate kombinacijami s siri in smetano. Brokoli lahko preprosto skuhate in ga pripravite kot solato, ali pa ga preizkusite v slastnih testeninah.

RECEPT: Testenine s kremasto brokolijevo omako >

Zelena listnata zelenjava

Prava "super zelenjava", ki kar kipi od vitaminov, mineralov in vlaknin med drugim poskrbi tudi za zdravo prebavo. Med najbolj priljubljene sodijo blitva, ohrovt in špinača.

Maline

Polne okusa in vitaminov, so maline odlične tudi za čiščenje prebave. Privoščite si jih kar samostojno, kot posladek po obroku ali pa si pripravite osvežilno limonado z malinami.

Ovseni kosmiči

Eden najbolj priljubljenih zajtrkov po vsem svetu so nedvomno kosmiči. Ovseni kosmiči kar kipijo od vlaknin, ki bistveno pripomorejo k boljši prebavi. Privoščite si ovseno kašo, ki jo lahko pripravite v sladki ali slani različici. Oplemenitite jo s sadjem, oreščki ter drugimi dodatki po okusu in tako s slastnim zajtrkom očistite svojo prebavo.

Jabolka

Znan sadež, ki je okusen in uporaben v številnih jedeh. Med obroki si kot prigrizek privoščite sveža jabolka, lahko pa jih zaužijete tudi v spremljavi zmernih količin arašidovega masla.

Vsa našteta živila odlikuje visoka vsebnost vlaknin, vitaminov in mineralov, ki pripomorejo k boljši prebavi. Obenem pa poskrbite za zadostno količino zaužite vode, ki je prav tako ključna za čiščenje prebave.

Veronika Sivka

Vir: healthline.com