Za dobro zvezo se je potrebno potruditi! 11 navad parov, ki imajo zdrav odnos

Za dobro zvezo se je potrebno potruditi! 11 navad parov, ki imajo zdrav odnos (foto: Photo by Carly Rae Hobbins on Unsplash) Photo by Carly Rae Hobbins on Unsplash
10. 1. 2020

Partnerska zveza ni enostavna zadeva. Kakovosten odnos ne nastane sam od sebe ali le iz ljubezni, pač pa zahteva stalno angažiranost obeh partnerjev. Bolj ko se dva trudita, bolj odnos postaja globlji in predvsem ostaja živ.

1. Imata skupna zanimanja in konjičke

Skupen hobi bo dal paru še večji občutek povezanosti. Prav tako se bosta imela o čem pogovarjati. Lahko skupaj migata, igrata tenis, tečeta, hodita v hribe, veliko parov skupaj vrtnari ali pa na primer hodi na različne kulturne ali športne prireditve, koncerte.

2. Komplimenti in spoštovanje

Kompliment, pa če je še tako majhen, je ena od stvari, ki zagotovo nariše nasmeh na obrazu. S tem tudi damo vedeti, da smo do ljubljene osebe pozorni in veliko mislimo na njo.  Vas zanima, kakšen bi bil popoln moški, če bi se ga dalo kupiti?  Zagotovo vas bi vsak dan razveselil s kakšno malenkostjo ali komplimentom.

Photo by Artsy Vibes on Unsplash

3. Skupaj se sproščata

Ni potrebna skupna meditacija ali kaj podobnega, dovolj je, da na primer s svojim partnerjem skupaj gledata TV nanizanko. V partnerstvu veliko štejejo tudi tisti tihi skupni trenutki.

4. Veliko se skupaj smejeta

Saj veste, smeh je pol zdravja in vsaj kar se žensk tiče tudi pol ljubezni. Smeh je nujen za zdrav partnerski odnos.

5. Znata podariti in ne pričakujeta nič v zameno

Dajati in ne pričakovati nič v zameno ter obratno je tudi zelo osvobajajoče, saj veste, da ste v razmerju srečni.

Photo by Gábor Juhász on Unsplash

6. Se prepirata

Ljudje smo si različni ter si nasprotujemo in v partnerskem odnosu ni nič drugače. Prepirata se zato, da stvari uredita in ne zato, da tekmujeta, kdo bo zmagal. Seveda pa prepiri ne smejo prerasti v tretjo svetovno vojno.

7. Si oproščata in znata iti naprej

Seveda s prepiri in nesoglasji pride tudi do kakšnih zamer. Partnerja v zdravem odnosu si znata oprostiti, pozabiti in iti naprej.

Photo by Form on Unsplash

8. Imata skupna opravila

Skupaj hodita v trgovino, pospravljata po stanovanju, sestavljata novo pohištvo, …

9. Znata preživljati čas tudi sama

Osnova zdravega partnerskega odnosa sta tako bližina in navezanost, kot tudi neodvisnost. Vsak naj ima tudi svoje prijatelje, ne le skupne.

Photo by Taylor Harding on Unsplash

10. Se ujemata pri spolnosti

Če je smeh pol zdravja, je reden, dober, strasten seks pol zdravega partnerskega odnosa. Poznate 5 znakov, da ste v zdravem intimnem odnosu?

11. Si povesta, kaj potrebujeta

Saj ste že slišali tisto: “Če bi me imel res rad/a, bi vedel kaj potrebujem.” Ne, napaka! Partnerja si morata jasno in glasno povedati, kaj potrebujeta in pričakujeta drug od drugega.

L.T.D

 Preberite še: 12 kul hobijev za ženske, da ne bodo samo moški imel svojega nogometa ali Zakaj je januar kul mesec, tudi za pare in gledanje serij