Podnapisi za trenerje: "Če rečem, da mi je trening danes zares dobro del, s tem v resnici mislim ..." (kaj v resnici pomenijo izjave vadečih?)

Podnapisi za trenerje: "Če rečem, da mi je trening danes zares dobro del, s tem v resnici mislim ..." (kaj v resnici pomenijo izjave vadečih?) (foto: profimedia) profimedia
18. 10. 2022

Kaj si v resnici mislimo na treningih? Se najdete v kateri od izjav? 🙊

Kaj si mislite v tistih težkih trenutkih, ko trener od vas zahteva še nekaj zadnjih ponovitev, ker ve, da zmorete, vam pa se zdi, da ste od sebe dali že vso energijo? Ali pa po treningu, ko je težko delo za vami? Tu je nekaj izjav, s katerimi se boste verjetno strinjali. 

Preverite še: 

Dragi trenerji, za vas imamo podnapise, da boste lažje razumeli, kaj naše izjave med vadbami zares pomenijo: 

"Danes zares potrebujem trening, sem veliko sedel/a in boli me hrbet."

Podnapisi: Še vedno je težko in komaj čakam, da bo konec, seveda se bom pritoževal/a nad vajami in oznanil/a, kako težko mi je. Ampak vem, da je to zame dobro in da se bom bolje počutil/a. 

"Ne morem več! Res ne!"

Podnapisi: Okej, nekaj malega energije še imam, ampak to je skoraj moj maksimum. Varčujem, ker ne vem, kaj me še čaka in kakšne vaje še pridejo na vrsto. 

"Z mano je konec"

Podnapisi: Mišice me pečejo, zadihan/a sem, komaj se premikam in ni nobene možnosti, da naredim še kakšno ponovitev. Niti do garderobe ne morem več. Z mano je zares konec za danes.

"Te vaje ZARES ne maram!"

Podnapisi: Četudi mi vsakič znova poveš, zakaj je dobro, da izvajam to vajo, mi še vedno ni všeč. Zelo je naporna, že ob prvih ponovitvah čutim vse mišice in ne vidim razloga, zakaj bi se kdo tako mučil. Lahko zamenjava?

"Uh, danes mi je vadba zares dobro dela."

Podnapisi: Zares se odlično počutim po vadbi in po napornem dnevu je to vse, kar sem potreboval/a. Vendar to ne pomeni, da naslednjič pridem z nasmeškom. 

"Ne, še vedno nisem pripravljen/a, da stopnjujeva vadbo."

Podnapisi: In verjetno nikoli ne bom pripravljen/a na to, kar me čaka. Rad/a bi poskusila malo težjo utež, ampak še raje ostajam v coni udobja. Zakaj mi tega ne dovoliš? 

"Za mano je res težek dan."

Podnapisi: Prosim, bodi nežen z vadbo, danes sem imel/a neskončno sestankov v službi, selitvena dela in čistko stanovanja. Nekaj razteznih vaj bo čisto dovolj.

"Brez tebe mi ne bi uspelo doseči vseh teh ciljev."

Podnapisi: Tokrat mislim isto, kot pravim. Hvala za vse tvoje nasvete, spodbude, motivacijo in tiste najtežje ponovitve, pri katerih vztrajaš. Hvala.