6 skrivnosti žensk, ki lahko jedo karkoli in se ne zredijo

13. 11. 2021

Nasveti, ki jih boste zlahka uporabili tudi vi.

Slika 1/6

JEDO … TODA OSTAJAJO RAZUMNE

Prijateljica – za katero se zdi, da hujša oziroma ostaja vitka brez napora – si je pravkar za večerjo privoščila ogromen slasten hamburger in krompirček … Medtem ko ste vi kot kup nesreče žvečili list solate in razmišljali, kako je mogoče, da si privošči kaj tagega in kljub temu hujša.

TU JE SKRIVNOST: najverjetneje ne jé tako vsak dan, kaj šele da bi si kaj takega privoščila za vsak obrok.

● Če niso vaša najlubša jed ravno dušena zelenjava, puste beljakovine in avokadov sladoled, je nemogoče, da bi jedli neomejno in hkrati hujšali.

Ključno pri vsem tem je, da si stvari, ki vas razveselijo (sprehod do vaše najljubše slaščičarne denimo) privoščite občasno, preostanek časa pa jeste zdravo, pravi nutricionistka Amy Shapiro. Ne smete biti tista oseba, ki na družinski večerji ne sme jesti ničesar. Lahko jeste vse (če seveda ne obstajajo druge omejitve) – le ne vsega naenkrat in ves čas.

● Torej, če ste si zaželeli pice s štirimi siri, naročite pico s štrimi siri. ZAPOMNITE si le, da če boste to počeli pogosto, se bo številka na tehtnici zagotovo premikala v napačno smer.

Profimedia
Prirejeno po: 6 Secrets of Women Who Can Eat Whatever They Want, Emma Haak McKinley, Fighting obesity: When muscle meets fat