To je preverjen recept za slastno čokoladno glazuro, ki se pri rezanju torte oziroma peciva ne lomi.
Znani nizozemski slaščičar Rudolph van Veen ima svoje oddaje, v katerih razkriva recepte in trike za najbolj okusne sladice. V eni od oddaj je razkril tudi trik za popolno čokoladno glazuro.
Ne spreglejte:
- Kaj se zgodi v telesu, če vsak dan pijete pivo? Rezultati so presenetljivi
- Če pri uživanju banan počnete to pogosto napako, si lahko nakopljete resne zdravstvene težave
- Zmagovalec MasterChefa opozarja: čevapčičev nikoli ne zalivajte s pivom!
Recept za popolno čokoladno glazuro
Sestavine:
- 250 g zmehčanega masla
- 300 g sladkorja v prahu
- 200 g temne čokolade (stopljene)
- 2 žlici kakava v prahu
- 100 g tekoče sladke smetane
Priprava:
- Zmehčanemu maslu dodajte sladkorj v prahu in vse skupaj zmešajte z električnim mešalnikom, dokler se sestavine popolnoma ne združijo in masa ne postane gladka.
- Nato dodajte kakavov prah in še malo mešajte.
- Zmanjšajte hitrost mešalnika na najnižjo in počasi dodajte stopljeno čokolado.
- Na koncu dodajte še tekočo sladko smetano.
- Mešajte, dokler ne dobite gladke in penaste zmesi. Če se pojavijo grudice, posodo za kratek čas postavite v drugo posodo z vročo vodo in nato nadaljujte z mešanjem.
- Glazuro nanesite, dokler je še vedno penasta in gladka.
S tem preprostim receptom boste dosegli, da bo vaša čokoladna glazura sijoča in brezhibna, obenem pa se ne bo drobila oziroma pokala ob rezanju tort ali peciva. Uživajte v ustvarjanju sladkih mojstrovin!
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Živela je 122 let in bila najstarejša oseba na svetu: vsak dan je uživala tri preprosta živila
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?