Kako pripraviti čokoladno glazuro, ki pri rezanju torte ne bo popokala? Slaščičar razkriva trik, ki ga poznajo le redki

5. 7. 2024
Deli
Kako pripraviti čokoladno glazuro, ki pri rezanju torte ne bo popokala? Slaščičar razkriva trik, ki ga poznajo le redki (foto: Profimedia)
Profimedia

To je preverjen recept za slastno čokoladno glazuro, ki se pri rezanju torte oziroma peciva ne lomi.

Znani nizozemski slaščičar Rudolph van Veen ima svoje oddaje, v katerih razkriva recepte in trike za najbolj okusne sladice. V eni od oddaj je razkril tudi trik za popolno čokoladno glazuro.

Ne spreglejte:

Recept za popolno čokoladno glazuro

Sestavine:

  • 250 g zmehčanega masla
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 200 g temne čokolade (stopljene)
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 100 g tekoče sladke smetane

Priprava:

  1. Zmehčanemu maslu dodajte sladkorj v prahu in vse skupaj zmešajte z električnim mešalnikom, dokler se sestavine popolnoma ne združijo in masa ne postane gladka.
  2. Nato dodajte kakavov prah in še malo mešajte.
  3. Zmanjšajte hitrost mešalnika na najnižjo in počasi dodajte stopljeno čokolado.
  4. Na koncu dodajte še tekočo sladko smetano.
  5. Mešajte, dokler ne dobite gladke in penaste zmesi. Če se pojavijo grudice, posodo za kratek čas postavite v drugo posodo z vročo vodo in nato nadaljujte z mešanjem.
  6. Glazuro nanesite, dokler je še vedno penasta in gladka.

S tem preprostim receptom boste dosegli, da bo vaša čokoladna glazura sijoča in brezhibna, obenem pa se ne bo drobila oziroma pokala ob rezanju tort ali peciva. Uživajte v ustvarjanju sladkih mojstrovin!

Vir: krstarica.com