Čokoladna torta iz treh sestavin vas ne bo navdušila le z okusom, temveč tudi s svojim enostavnim in ekspresno hitrim postopkom priprave. Torta ne vsebuje jajc, mleka, olja, moke ali dodanega sladkorja, uživate pa jo lahko tako kot sladico kot tudi okusen prigrizek.
Sestavine:
- 3-4 velike banane
- 160g naravnega nesladkanega arašidovega masla
- 40g kakava v prahu
Priporočljivo je, da uporabite čim bolj zrele banane, ki so naravno slajše, saj so ravno banane glavni vir sladkorja v tej sladici.
Naravno arašidovo maslo ne vsebuje dodanih maščob in je narejeno zgolj iz arašidov in soli. V kombinaciji z banano, arašidovo maslo torti doda naravno sladkobo, zato ne potrebuje nobenega dodatnega sladkorja. Arašidovo maslo lahko nadomestite tudi z mandljevim.
Torta vsebuje tudi kakav v prahu, ki ji doda bogat okus po čokoladi. Uporabite nesladkanega, za bolj intenziven okus.
View this post on Instagram
Priprava:
Pečico segrejte na 175°C in pripravite 15-centimetrski tortni pokač, ki ga obložite s peki papirjem.
V električni mešalnik dodajte banane, arašidovo maslo ter kakav in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo v enotno zmes. Med mešanjem večkrat postrgajte sestavine s sten mešalnika, da se enakomerno vmešajo v maso.
Maso vlijete v pekač in biskvit pečete približno 55 minut. Pri tej torti je nekoliko težje razsoditi, kdaj je povsem pečena, saj je njena sredina precej mehka. Najbolje se je orientirati po vrhu torte, pečena je namreč, ko se njen vrh rahlo dvigne, med hlajenjem pa se bo spet poravnal.
Preden torto postrežete, naj se povsem ohladi, Najbolje je, če jo čez noč pustite v hladilniku, da se okusi med sabo povežejo in dokončno razvijejo. Prav tako bo torta slajša, če bo za nekaj ur počivala v hladilniku.
Tekstura te torte je nekoliko drugačna od klasične, saj je bolj sočna in se ne drobi. Postrežete jo lahko samo, z njo pa se krasno poda tudi stepena sladka smetana.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?