7 korakov do bikini postave. Merica obrokov? Kopalke seveda!

23. 5. 2024
Deli
Za zajtrk si privoščite žitarice brez sladkorja, lahko tudi polnozrnati kos kruha s salamo ali sirom ... a vse to mora priti v bikini modrček. (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdaj bo šlo kmalu zares in prej ali slej boste morali obleči svoje mini bikini kopalke. In seveda kopalke bodo najbolje videti na čvrstem, vitkem telesu

Mimogrede, tudi enodelne kopalke so krasne in letos zelo moderne, zato nikar ne pretiravajte in predvsem zdravo jejte ter se veliko gibajte.

A malo za razvedrilo in dobro voljo smo vam pripravili pravo bikini dieto, pri kateri boste vse merili z bikini mericami, dodali pa smo še merico sončne kreme in balzama za ustnice.

Preberite še: 

Ampak še enkrat ponavljamo, da se ne boste jezili, predvsem naj vam bo udobno v vaše telesu. Počasi se odpirajo mestni bazeni z ogrevano vodo, tako da iz omare le potegnite svoje najljubše kopalke. Tudi redno plavanje vam bo do poletja prineslo pravo bikini postavo.

Bikini nasvet #1

Majhen krožnik

Najboljša in prva stvar, ki jo naredite, je, da jeste z manjšega krožnika. Tako bo krožnik še vedno poln, vi ne boste imeli občutka, da ste prikrajšani, pojedli pa boste veliko manj. Saj veste - manjši krožnik, ožji pas.

Bikini nasvet #2

Bikini na krožniku

Bikini modrček ima dve košarici in vsaka pokrije eno četrtino krožnika. Meso, stročnice ali tofu morajo priti v eno košarico. Tako boste takoj zmanjšali količino - velikanski zrezek bo težko prišel v mini, bikini modrček. V drugo košarico mora priti kruh, riž ali testenine.Bikini hlačke zasedajo spodnji del krožnika. Tam naj bo zelenjava ali solata.

Bikini nasvet #3

Mleko in krema za sončenje

Popijte toliko mleka, kot bi ga lahko natočili v malo tubico kreme za sončenje. Če poenostavimo: popijte le kozarec mleka na dan.

Bikini nasvet #4

Sladkajte se s sadjem

Pri sadju naj vam bo za merico teniška žogica. Sadje lahko pojeste po kosilu ali pa za popoldansko malico. Seveda pa si lahko privoščite malo več jagodičevja ali pa melone, torej sadja, ki vsebuje veliko vode.Če si namesto sadja občasno zaželite čokolado ali pecivo, nič hudega, a naj ne bo kos večji od povprečne školjke.

Bikini nasvet #5

Solatna polivka, majoneza, maslo, margarina ...

...naj ne bodo večji od balzama za ustnice. Ni tako malo, kot se sliši.

Bikini nasvet #6

Zajtrk v bikiniju

Za zajtrk si privoščite žitarice brez sladkorja, lahko tudi polnozrnati kos kruha s salamo ali sirom ... a vse to mora priti v bikini modrček. Zraven lahko mirno popijte kozarec mleka ali pojeste sadje, ki bi ga lahko dali v večjo školjko.

Bikini nasvet #7

Bikini telo je aktivno telo

Bikini dieta je popolna, če vam v urnik uspe vključiti 6 treningov na teden. A to ne naredite le zaradi vitke postave na plaži, ampak predvsem zaradi vašega zdravja in močnega telesa. Morda si za spodbudo lahko v slušalke spustite kakšno prijetno poletno glasbo ali celo šumenje valov.

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič