Močan napitek, ki poskrbi za zdravje celotnega organizma: Črna limonada čisti jetra, znižuje holesterol in topi kilograme

Močan napitek, ki poskrbi za zdravje celotnega organizma: Črna limonada čisti jetra, znižuje holesterol in topi kilograme (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2023

Ste ljubitelj črne barve? Ta limonada, napolnjena z ogljem, ne bo postala le vaša najljubša poletna pijača, ampak bo imela tudi številne koristi za zdravje.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja.  

Morda ste že slišali za belo, rožnato in zeleno limonado, toda ali ste že kdaj videli črn kozarec limoninega soka? Morda se sliši čudno, vendar je črna limonada dejansko pijača, ki je dokazano koristna za vaše splošno zdravje. Preberite, kaj točno je črna limonada, kakšne so njene koristi za zdravje in kakšen je recept zanjo.

Limonada je marsikomu najljubša poletna pijača, je osvežilna in zelo okusna, ko pa ji dodate še aktivno oglje, dobite popoln napitek za poživitev celega telesa. Zaradi aktivnega oglja je pijača črne barve, okus pa ostane nespremenjen. Črna limonada je temna, sladka in skrivnostna! Je osvežilna pijača, ki svojo barvo dobi zaradi ključne sestavine - aktivnega oglja. Ta daje temni limonadi tudi veliko zdravju koristnih učinkov. Aktivno oglje se razlikuje od navadnega oglja, ki je izdelano iz šote, premoga, lesa itd. Zaradi prisotnosti plinov se v aktivnem oglju razvijejo številne pore in prostori, ki mu pomagajo "loviti" nečistoče in kemikalije.

Črna limonada bo očistila telo toksinov, očistila jetra in znižala holesterol. Pomaga pri napenjanju, plinih in aerofagiji (nezavestno požiranje zraka med jedjo) ter pri težavah s kožo. Uravnava delo prebavnega trakta, s čimer pospešuje metabolizem, kar vodi tudi do hujšanja.

Aktivno oglje je pridobljeno z destruktivno destilacijo materialov iz različnih rastlin in kokosovega lubja in ima vpojne lastnosti, zato iz telesa odstranjuje škodljive snovi in ​​toksine.

Zakaj bi morali piti črno limonado?

Aktivno oglje je povezano s številnimi koristmi za zdravje, kot so beljenje zob, izločanje toksinov iz telesa in preprečevanje staranja. Če ga zmešamo z drugimi značilnimi sestavinami limonade, pa črna limonada pridobi vrsto koristnih učinkov.

Tukaj je pet prednosti uživanja črne limonade:
Profimedia

1. Poveča energijo

Črna limonada deluje kot naravna športna pijača brez dodatnih ogljikovih hidratov in sladkorjev. Telo oskrbuje z različnimi bistvenimi hranilnimi snovmi, kot so magnezij, kalcij in kalij. Zaradi te lastnosti je limonada odlična za uživanje po težki vadbi. Še posebej je koristna, če se želite izogniti pitju napitka po vadbi, ki temelji na mlečnih izdelkih. Z njo se lahko zaščitite tudi pred hudo poletno vročino.

2. Odstranjuje toksine

Črna limonada je priljubljen napitek za razstrupljanje zaradi vseh pravih razlogov. Aktivno oglje v telesu s svojo prirojeno naravo zajame toksine in kemikalije v telesu ter jih izloči ven. Bogata je tudi z antioksidanti, ki izvirajo iz limoninega soka, in tako imunskemu sistemu zagotavlja moč, ki jo potrebuje za učinkovito zaščito telesa.

3. Varuje zdravje prebavil

Limone so polne vitaminov, kot so B-kompleks, vitamin C in hranilne snovi, kot so železo in vlaknine. Redno uživanje črne limonade, bogate z aktivnim ogljem, lahko pomaga pri lajšanju črevesnih plinov, driske in prebavnih motenj. Poleg tega očisti jetra in jih spodbudi k boljšemu čiščenju toksinov.

4. Pomaga pri hujšanju

Črna limonada je polna vlaknin pektina, ki aktivno zmanjšujejo lakoto. Posledično vodi do manjše skupne porabe kalorij čez dan. Ko je želodec dlje časa poln, si manj verjetno privoščimo nezdrave in instantne jedi. Limonin sok je poln alkalij, ki pomagajo zniževati holesterol in dolgoročno podpirajo hujšanje.

Ta črno obarvana limonada je učinkovit razstrupljevalni napitek. Citronske limone pospešujejo proces hujšanja, vlaknine pa preprečujejo napade lakote.

Profimedia

5. Čisti zobe in kožo

Aktivnemu oglju že dolgo pripisujejo zasluge za čiščenje zob. Prav tako odstranjuje nečistoče iz kože. Črna limonada lahko koristi zdravju vaše ustne votline in kože, saj združuje dobroto limoninega soka z aktivnim ogljem. Vitamin C v limoninem soku ima čudežne učinke na kožo.

Česa ne smete pozabiti, ko pijete črno limonado?

Ljudje, ki že jemljejo zdravila, morajo biti pri uživanju črne limonade še posebej previdni. Absorpcijska lastnost aktivnega oglja lahko zmanjša tudi učinkovitost nekaterih zdravil, saj absorbira kemikalije iz zdravil. O vplivu črne limonade na črevesne bakterije je potrebnih več raziskav. Vendar pa lahko poleg slabih absorbira tudi koristne bakterije. Zato se pred vključitvijo črne limonade v prehrano posvetujte z zdravnikom. Poskrbite, da s črno limonado ne boste pretiravali, da se izognete škodljivim vplivom na zdravje.

Za pripravo potrebujete:

  • Sok polovice limone ali limete
  • Kozarec mineralne ali kokosove vode
  • Pol čajne žličke aktivnega oglja

Način priprave:

V vodo dodajte limonin sok in aktivno oglje v prahu. Dobro premešamo in napitek je pripravljen. Napitek se pije enkrat na teden in ne pogosteje.

Opomba: Ta limonada lahko zmanjša učinek zdravil. Zato morate biti pri jemanju nekaterih zdravil pozorni na dvourni presledek med jemanjem zdravila in pitjem črne limonade.

Preberite še: 
Zaradi teh napak, ki jih delate zjutraj, se lahko zredite 🤷
Priporočamo tudi:
Raziskovalci odkrili nov virus, ki ga prenašajo klopi – kako nevaren je?