Ste že slišali za jogurtovo dieto? Toliko jogurta bi glede na jedilnik morali pojesti VSAK DAN

Ste že slišali za jogurtovo dieto? Toliko jogurta bi glede na jedilnik morali pojesti VSAK DAN (foto: profimedia) profimedia
27. 2. 2022

Jogurtovo dieto je sestavila igralka Jeannie Mai skupaj s svojo skupino nutricionistov in dietetikov. Predstavili vam bomo, kako naj bi izgledala. 

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Pri jogurtovi dieti ne gre toliko za hujšanje z odpovedovanjem določeni hrani, stradanjem ali postom. Jedilnik ostane enak, doda se le več jogurta. Posluževali so se je nekateri zvezdniki med drugim Courtney Cox in David Arquette, pa nekaj Victoria Secret manekenk, o njej je pisal italijanski Vogue.

Dieta narekuje naslednje: 

Vsak dan jejte navaden jogurt ali jogurt z okusom sadja, ki ga je enostavno prebaviti. Lahko pijete tudi kavo in čaj brez sladkorja.

profimedia
Jedilnik naj bi bil takšen:

Zajtrk: Črna kava ali čaj s saharinom, čajna žlička pšeničnih otrobov in navaden jogurt.

Dopoldanska malica: Sadni jogurt.

Kosilo: Izbirate lahko med tremi jedmi:

  1. Dva paradižnika, polnjena z gobami in rižem.
  2. Losos, pečen na žaru ali v pečici z zelenjavo.
  3. Pečen krompir in zelena solata s paradižnikom, koruzo in grahom.

Sladica: V skodelici zmešamo dva jogurta, dodamo jagode in grozdje.

Popoldanska malica: Jogurt, čaj ali kava.

Večerja: Navaden jogurt s svežim sadjem.

POZOR! Dieta, ki temelji na jogurtu, zaradi veliko kalcija in fosforja ni primerna za tiste z visokim holesterolom ali ledvičnimi kamni. Dieta ne sme trajati več kot dva tedna.  

Kakšna se vam zdi dieta? Bi se jogurta hitro naveličali ali bi se jedilnika lahko držali na dolgi rok? Tudi osebni trener Vanja Cipot je preizkusil kar nekaj diet. Preverite, kaj si misli o njih: Osebni trener Vanja Cipot o dietah: "Preizkusil sem že LCHF, beljakovinsko, ločevalno, vegeterijansko dieto ..." Kaj svetuje?

Kot smo omenili na začetku, se takšnih "eksperimentov" pri prehrani ne lotevajte, še posebej ne brez nadzora strokovnjakov. S prehrano lahko seveda tudi sami poskrbite, da boste v dobri formi, če:

  • jeste v splošnem zdravo in uravnoteženo,
  • si kuhate doma,
  • pijete veliko vode,
  • se v veliki večini odpoveste sladkemu,
  • si privoščite domače sladice in
  • tu in tam v zmernih količinah uživate najljubše jedi, četudi so nezdrave. 

Preberite še: Kako je Tom Kerridge, chef z Michelinovimi zvezdicami, shujšal 70 kg in ostal srečen (+ recept iz njegove knjige)