Začnite dan polni energije: Zdrav smoothie, ki vsebuje vsa hranila, pomaga pri hujšanju, njegov okus pa je čaroben!

Začnite dan polni energije: Zdrav smoothie, ki vsebuje vsa hranila, pomaga pri hujšanju, njegov okus pa je čaroben! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2023

Če bi imeli moč, da v 30 sekundah izboljšate svoje življenje, ali bi jo uporabili? Ta moč je vaša. S preprostim pritiskom na gumb lahko zmešate smoothi za hujšanje in dobro počutje, ki vaše telo spremeni v hiper učinkovit stroj za izgorevanje maščob. S smoothiji za hujšanje lahko pospešite metabolizem, napnete in oblikujete mišice ter izklopite gene, ki prispevajo k shranjevanju maščob in številnim kroničnim zdravstvenim težavam.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja.  

"Kaj bo za zajtrk?" je  vprašanje, s katerim se soočite vsako jutro. Če se poskušate prehranjevati zdravo, to pomeni, da morate poskrbeti za odmerek vlaknin, zelenja in beljakovin za dober začetek dneva, hkrati pa paziti na število kalorij. Smoothie je dobra izbira za prvi jutranji obrok, za vse tiste, ki niste ljubitelji "težke" hrane v zgodnjih jutranjih urah in zato morda izpustite zajtrk, ki velja za najpomembnejši obrok v dnevu.

Če zjutraj ne marate ali nimate časa pripravljati zajtrka – je smuti prava rešitev za vas, saj vas bo nasitil in vam dal več kot potrebno energijo za začetek dneva. In ne boste se počutili težke in napihnjene. Sladki napitki, polni pomembnih hranilnih snovi, ki vaše telo nahranijo za vse jutro, so morda popoln zajtrk za hujšanje. Skorajda ni nobenih priprav ali čiščenja, potrebujejo le nekaj sestavin, ni kuhanja, končni rezultat pa je koktajl za zajtrk, ki vas bo dejansko nasitil.

V svoj jutranji napitek morate vključiti živila, ki so zdrava, visoko kalorična in vam bodo zagotovila zadostno količino vitaminov, mineralov in vlaknin ter beljakovin, da boste imeli krvi in ​​energije za prihajajoča dnevna opravila, sicer boste najverjetneje lačni še pred kosilom. Za občutek sitosti in splošno prehranjenost sta potrebna tudi malo maščob in vlaknin.

In če iščete odlične sestavine, ki jih lahko vključite v svoje smoothije, strokovnjaki priporočajo vse vrste jagodičevja, banane, špinačo, ohrovt, avokado, nemasten grški jogurt, nemastno mleko, nemlečno alternativo mleka, ki vsebuje beljakovine, semena chia, lanena semena, konopljina semena in maslo iz oreščkov.

Tokrat vam predstavljamo recept za smoothie, ki vsebuje vse sestavine, ki jih potrebujete, da bo vaše telo do naslednjega obroka dovolj energijsko nasičeno. Seveda vse sestavine veljajo za zelo zdrave in hranljive.

Zelenjavni in sadni napitki so odličen dodatek k dnevu in odličen način za vnos več zdravih sestavin v prehrano.

Smoothie je poln hranilnih snovi, kot sta vitamina C in D, vsebuje tudi železo zaradi zaradi banan in špinače ter magnezij. Bogat je z beljakovinami!

Recept za smoothie iz banane in arašidovega masla:

  • dve banani
  • kozarec mandljevega mleka
  • dva datlja
  • špinača
  • čajna žlička bio kakava
  • žlica arašidovega masla (nepredelanega)
Profimedia

Priprava:

Vse sestavine dajte v mešalnik in dobro premešajte. Napitek popijte takoj po pripravi, saj s stojenjem izgubimo hranilne snovi.

Preberite še:
Se v razmerju obnašate kot starš in ne kot partner? Preverite znake, da je temu res tako
Priporočamo tudi:
Strokovnjak opozarja: TA priljubljena dieta je v resnici zelo nevarna (nikar se je ne poslužujte)!