Vsako jutro je jedla enak zajtrk in doživela 116 let: to je skrivnost njene dolgoživosti

4. 7. 2024
Deli
Vsako jutro je jedla enak zajtrk in doživela 116 let: to je skrivnost njene dolgoživosti (foto: Profimedia)
Profimedia

K njenemu dolgemu življenju je nedvomno prispevala tudi prehrana.

Zajtrk nam zagotavlja energijo za ves dan, pomaga pri zmanjševanju maščobe na trebuhu in krepi imunski sistem, hkrati pa pripomore k daljšemu in bolj zdravemu življenju.

Susannah Mushatt Jones, ena najstarejših žensk na svetu, je maksimalno izkoristila prednosti zajtrka. Verjela je, da je svojo dolgoživost dolgovala določeni vrsti hrane, ki jo je jedla vsak dan.

Ne spreglejte:

Skrivnost dolgega življenja

Razlog, zakaj je Jonesova doživela 116 let, je po njenem mnenju bil v tem, da je vsak dan jedla slanino. Suzanna se je rodila julija 1899 in umrla leta 2016, le nekaj mesecev pred svojim 117. rojstnim dnevom. Njena jutranja rutina je bila vedno enaka, poroča krstarica.com.

Zbudila se je okoli pol desete in zajtrkovala do pol enajste. Vsako jutro je jedla enak zajtrk: umešana jajca in slanino. Njena nečakinja Louise je povedala, da bi "teta lahko jedla slanino ves dan".

Ne moremo ji zameriti, slanina je okusno živilo, ki ga lahko pripravimo na različne načine. Ena porcija slanine vsebuje približno 20 gramov beljakovin in kompleks vitaminov B, ki pomagajo pri preprečevanju okužb ter ohranjajo naše celice zdrave.

A pozor: slanina v prekomernih količinah lahko negativno vpliva na zdravje. Pomembno je poudariti, da je Jonesova v splošnem imela uravnoteženo prehrano, katere slanina je bila le majhen del.

Susannah je po zajtrku običajno imela še dva obroka. Za kosilo je jedla sadje, večerjala pa je okoli pol šeste zvečer in ta obrok je običajno vključeval meso, zelenjavo in krompir.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren