Pripravite božanske bučkine kroglice, ki vas bodo založile z beljakovinami!
Že imate na vrtu bučke? Iz njih lahko pripravite nešteto specialitet: od polpet, do pite, celo sladic. Obstaja pa tudi recept za slastne bučkine kroglice: poleg bučk zanje potrebujete tudi jajca in skuto, ki so odličen vir beljakovin.
Ne spreglejte:
- Kaj se zgodi v telesu, če vsak dan pijete pivo? Rezultati so presenetljivi
- Če pri uživanju banan počnete to pogosto napako, si lahko nakopljete resne zdravstvene težave
- Zmagovalec MasterChefa opozarja: čevapčičev nikoli ne zalivajte s pivom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g bučk
- 2 manjši jajci
- 2 mladi čebuli
- 100 g lahke skute
- 200 g krušnih drobtin
- 2 žlici sesekljane mete
- Sol in poper po pokusu
- Olje za cvrtje (v izogib cvrtju lahko uporabite cvrtnik na vroč zrak)
Priprava:
1. Bučke operite in grobo naribajte. Stresite jih na cedilo in jim vmešajte nekaj soli. Cedilo postavite nad korito in pustite stati 30 minut, da se iz bučk izloči odvečna tekočina.
2. Mlado čebulo očistite in operite. Zeleni del narežite na kolobarje, beli del pa sesekljajte.
3. Bučke nato dobro ožmite s kuhinjsko krpo, da iz njih izločite čim več tekočine. Stresite jih v skledo, v katero primešate tudi mlado čebulo, meto, razžvrkljani jajci, skuto, sol poper in čili. Primešajte tudi 120 g drobtin, preostanek pa pustite za kasneje. Vse sestavine dobro pregnetite, da dobite enotno maso.
4. Iz mase oblikujte kroglice, ki jih na koncu povaljajte še v preostalih drobtinah.
5. V globlji ponvi segrejte olje za cvrtje. V njem ocvrite narejene kroglice, da dobijo zlato rjavo barvo (to traja približno 5 minut). Kroglice lahko ocvrete tudi v cvrtniku na vroč zrak.
6. Narejene kroglice postrezite z jogurtovo omako ali drugo pomako po izbiri. Super se obnesejo tudi ob veliki skledi solate. Kroglice lahko uživate tudi hladne in jih vzamete v službo za malico.
- Preberite si še: Živela je 122 let in bila najstarejša oseba na svetu: vsak dan je uživala tri preprosta živila