TAKŠEN je točen jedilnik Selene Gomez!

TAKŠEN je točen jedilnik Selene Gomez! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2022

Preverite, kaj si zvezdnica privošči za zajtrk, kosilo in večerjo.

Selena Gomez je zvezdnica, ki ji veliko pomeni zdrav življenjski slog. Že večkrat je omenila, da se trudi skrbeti za redno gibanje, obenem pa si pripravlja čim bolj raznoliko in zdravo prehrano.
Že sodelujete v nagradnem pohodniškem izzivu? >

Zvezdnica je priznala, da se je šele v času korone začela posvečati kuhanju. Ker je bila veliko več doma, si je lahko sama pripravljala okusne, zdrave in uravnotežene obroke. Spoznala je, da se s pomočjo kuhanja sprosti, obenem pa svojemu telesu priskrbi vsa potrebna hranila.

Preverite, kakšne obroke si Selena pripravlja najpogosteje.

Zajtrk

Selena naravnost obožuje mehiško hrano, a je ta ponavadi precej mastna in kalorična. Zvezdnica si zato pripravi bolj zdravo verzijo mehiške jedi, ki si jo privošči kar za zajtrk! Njen zajtrk je navadno polovica burita z umešanimi jajci, avokadom, rižem ter fižolom.

Čeprav ima najraje slane zajtrke, si včasih zaželi tudi bolj sladkih jedi. V takem primeru si za zajtrk pripravi granolo, grški jogurt ter sadje.

Kosilo

Zvezdnica skrbi, da dnevno zaužije dovolj beljakovin, saj le tako lahko dobi dovolj energije za naporne dni. Obožuje razne riževe "bovle" ali solato. Najpogosteje gre za kombinacijo zelenjave, pustih beljakovin ter avokada. Med njenimi najljubšimi kombinacijami je piščančja solata z grozdjem in zeleno.

Večerja

Zdi se, da se Selena kar ne more naveličati različnih "bovl". Za večerjo si najraje pripravi teriyaki z mariniranimi kumarami, lososom ali piščancem, avokadom in omako teriyaki nad rižem. Zvezdnica obožuje tudi suši, zato včasih naroči nekaj različnih zvitkov.

Prigrizki

Kaj pa prigrizki? Selena si včasih privošči tudi manj zdrave prigrizke, kot so denimo čokolada ali čips, v večini pa se trudi, da so njeni prigrizki bolj zdravi. Najpogosteje si privošči kumarice ali mango, sicer pa se vseeno trudi, da se ne bi pretirano omejevala.

Poleg ustrezne prehrane pa zvezdnica skrbi tudi, da dnevno zaužije dovolj tekočine. Na dan popije veliko vode, ko čuti utrujenost, pa si pripravi zeleni čaj.