Tradicionalna italijanska predjed je lahko odličen prigrizek, ki poskrbi za energijo na treningu. Seveda jo lahko postrežete tudi kar tako. Tu je ena različica …
Tako pripravite bruschetto s sardinami
Namig:
Na bruschette lahko naložite tako rekoč karkoli, zato si lahko zelo preprosto pripravite številne različice. Imate radi olive in beli sir? Nadrobite malce sira po vrhu. Imate radi jajčevce? Vključite jih v omako.
Sestavine za 2 porciji:
Za omako vinaigrette:
- 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 šalotka (drobno nasekljajte)
- 1 strok česna (drobno nasekljajte)
- 200 g češnjevega paradižnika
- ½ žlice paradižnikove mezge
- 40 ml chardonnaya
- 8 g sveža bazilike
- 5 g timijana
- 5 g pehtrana
- 5 g kopra
- 3 g morske soli (oz. po okusu)
- 4 zrna belega popra
- 2 g semena koromača
Za bruschette:
- 4 rezine kruha
- malo balzamičnega kisa
- 180 g čičerke
- 6 češnjevih paradižnikov (narežite na tanke rezine)
- 190 g sardin
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Nato najpej pripravite omako vinaigrette:
Segrejte polovico oljčnega olja in popražite šalotko (približno 2 minuti) in česen. Dodajte češnjev paradižnik in mezgo ter pražite še 2 minuti.
Nato primešajte še preostale sestavine in kuhajte 20 minut. Odstavite in pustite, da se ohlajeno omako potisnite skozi cedilo.
Bruschette
Rezine kruha položite na pekač, pokapajte z balzamičnim kisom, malo olja in pecite na 180 stopinjah Celzija do 8 minut. Bruschette morajo biti zunaj hrustljave, znotraj še mehke.
V ponvi na hitro popražite čičerko (približno 3 minute), iz pečice nato vzemite kruh, premažite z vinaigrette omako, po vrhu razporedite narezane paradižnike, čičerko in sardine.
- Bruschetta vsebuje zdrave maščobe oljčnega olja, čičerka doda še 32 gramov beljakovin, sardine vsebujejo veliko vitamina D in omega-3 maščobnih kislin – dobro bo podmazala vaše treninge.
Pa dober tek!
Za sladico pa obvezno preizkusite:
Preizkusite pa tudi: Poletno kosilo: Pečeni jajčevci z mletim mesom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?