Na newyorškem maratonu letos sodelovala tudi ta nenavadna tekmovalka (ne, tega še niste videli!)

Na newyorškem maratonu letos sodelovala tudi ta nenavadna tekmovalka (ne, tega še niste videli!) (foto: profimedia) profimedia
15. 11. 2021

Kaj bi storili, če bi na maratonu ob sebi zagledali to tekmovalko? Opozorilo: stopili se boste od ljubkosti!

Newyorški maraton je že sam po sebi senzacija, ki si jo želi doživeti verjetno vsak tekač. Če ste že kdaj bili na maratonu, potem veste, da so tekači prežeti s posebno energijo in motivacijo in da takšnega teka ne morete primerjati z nobenim drugim. Maratona, ki vedno poteka prvo nedeljo v novembru, se je udeležilo kar 33.000 ljudi, vseh starosti, profesionalnih atletov, amaterjev in takšnih, ki želijo biti tudi dobrodelni. 

Tokrat so se tekmovalci na newyorškem maratonu razveselili tudi prav posebne udeleženke, ki je kmalu po svojem nastopu postala zvezda družbenih omrežij.

To je raca Wrinkle. 

Prav ste prebrali, maraton je pretekla tudi raca, in to v posebnih čevljih. Ne verjamete? Preverite v videu. 

Ne skrbite, Wrinkle ni pretekla celotnega maratona, ampak vsak njen korak je bil vreden pozornosti. Lastnik race je posnetke delil na družbenih omrežjih in naletel na zelo pozitiven odziv. Na TikToku je Wrinkle dobila več kot 4 milijone ogledov in na tisoče komentarjev. 

Nek moški je zapisal: "Tole bo morda izpadlo trapasto, vendar sem bil zadnje čase precej depresiven, ko pa sem videl raco teči na maratonu, sem se precej nasmejal." In dobil je tudi odgovor od Wrinkle: "Kot uradno raco, ki nudi čustveno podporo, me takšne izjave opominjajo, da svojo službo dobro opravljam. Wrinkle te ima rada."

Po našem mnenju, bi si v tem dolgem stresnem obdobju vsi zaslužili žival za čustveno podporo, ali pa vsaj kakšen tak dogodek, kot ga je pripravila Wrinkle. Kaj menite?

Odzvala so se tudi nekatera znana podjetja, ekipe, znamke in aplikacije:
  • Pri aplikaciji za učenje jezikov Duolingo, ki jo prepoznate po ikoni sove, so zapisali: "To je moja sestrična!"

  • Pri Adidasu so v tem videli tržno nišo: "To bomo poslali naši oblikovalski ekipi, da ustvarimo novo kolekcijo čevljev za race."

  • Hokejska ekipa New York Rangers se je na nastop race odzval kar z verzi iz pesmi: "She's a runner, she's a track star". Seveda so uporabniki kmalu njihov zapis popravili v quack star.

  • Hokejska ekipa Anaheim Ducks je bila kratka in jedrnata: "Legendarna raca" so zapisali. 

Za konec si še poglejte, kako se je raca Wrinkle doma pripravljala na svoj podvig. 

@seducktiv Duck Feet on Hardwood Floors 🧀 #oddlysatisfying #narutorun #zoomies #asmrsounds #wrinkletheduck #foryou ♬ original sound - Wrinkle the Duck

Vir: upworthy, runners world, nyrr.org