Razkrivamo JEDILNIK, s pomočjo katerega je kraljica Elizabeta II dočakala zavidljivo starost (+ ostali njeni triki za dolgo življenje)

Razkrivamo JEDILNIK, s pomočjo katerega je kraljica Elizabeta II dočakala zavidljivo starost (+ ostali njeni triki za dolgo življenje) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2022

S pomočjo katerih trikov je kraljica dočakala zavidljivo starost?

Svet je presenetila novica o smrti kraljice Elizabete II, ki je dočakala zavidljivih 96 let. Vse življenje je veljala za vitalno in zdravo.

Kraljevi jedilnik

Nekdanji kuhar v kraljevih kuhinjah, Darren McGrady, je pred leti razkril, da se kraljica večinoma drži enake hrane. Preverite, kakšne obroke si je navadno privoščila.

Zajtrk

Kraljica naj bi imela rada preproste zajtrke. Vsako jutro naj bi jedla kosmiče z nekaj svežega sadja, ob posebnih priložnostih pa naj bi si privoščila umešana jajca v kombinaciji z dimljenim lososom.

Kosilo

Za kosilo je kraljica po pričevanjih najpogosteje uživala ribo ali piščanca na žaru v kombinaciji z zelenjavo, kot je špinača ali bučke. Izogibala se je kosilom, ki vsebujejo veliko škrobnatih živil.

Večerja

Elizabeta II je za večerjo običajno uživala podobne obroke, kakor za kosilo. Popečen piščanec ali riba skupaj z zelenjavo, občasno pa si je kraljica privoščila fazana ali divjačino. Oboževala je tudi nedeljsko pečenko.

Posebni užitki

Ob popoldanskem čaju si je kraljica z veseljem privoščila tudi čokoladno torto, po obrokih pa se je poleg čokolade pogosto razvajala tudi s sadjem. Obenem naj bi ob večerjah pogosto popila kozarec visoko kakovostnega šampanjca.

Ostali triki za dolgo življenje

Kraljica pa se je v posluževala tudi drugih posebnih trikov, ki so pripomogli k zdravemu in dolgemu življenju.

Jutranja in večerna rutina

Kraljica je imela posebno rutino, ki se je pričela z jutranjim čajem ob 7.30 in končala z večernim branjem knjige. Spati se je odpravljala ob 23.00 in tako poskrbela, da je dnevno dobila 8 ur spanca.

Sprehajanje

Znano je, da je Elizabeta II bila velika ljubiteljica živali. Med drugim so njena velika ljubezen bili korgiji, s katerimi se je vsak dan redno odpravljala na sprehode. Nasploh naj bi kraljica prisegala na umirjeno, počasno vadbo.

Preverite, koliko korgijev je v resnici imela kraljica >

Jahanje

Poleg tega je kraljica naravnost oboževala konje. Tudi v poznejših letih se je redno odpravila na jahanje v naravo in tako ostajala aktivna praktično vse življenje.

Čas zase

Kljub napornem urniku je kraljica vseeno skrbela, da si je redno jemala čas zase in za sprostitev. Poleg sprehodov in jahanja se je rada sproščala ob skodelici čaja, zvečer pa se je najraje sprostila ob dobri knjigi.