Kdo pravi, da je tuna iz konzerve dobra samo v solatah ali s kosom kruha. Če uporabimo malce domišljije, lahko nastane takšna slastna jed ...
Polpete iz tunine in skute s papriko
Sestavine za štiri osebe:
- 2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
- 150 g sveže skute
- 2 žlici naribanega parmezana
- šop peteršilja
- 1 jajce
- krušne drobtine
- oljčno olje
- 2 sladki papriki (rumena in rdeča)
- nekaj črnih oliv
- 1 strok česna
- sol in poper
Priprava:
Papriki pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 240⁰C. Občasno obrnite, da se lupina lepo popraži. Odstranite pecelj in semena, olupite kožo, narežite na trakove in začinite s ščepom sesekljanega peteršilja, na rezine narezanega česna, malo olja in soli ter dodajte olive.
Tunino odcedite in dajte v skledo skupaj s skuto, parmezanom, jajcem, sesekljanim peteršiljem, krušnimi drobtinami, solite in popoprajte ter dobro premešajte.
Iz zmesi oblikujte polpete. Povaljajte jih v krušnih drobtinah in ocvrite v vrelem olju. Postrezite skupaj s paprikami.
Super triki za še boljši okus:
- Za cvretje uporabljajte ponev z visokimi robovi. To zagotavlja, da se temperatura olja ne zniža preveč, ko se doda hrana, drugače ta postane težka in mastna.
- Pečene paprike položite v papirnate vrečke, da se ohladijo: tako jih boste lažje olupili. Vse, kar morate storiti zatem je, da jih narežete na četrtine in začinite po okusu.
Še več slastnih receptov odkrijte na www.riomare.si
Današnji izziv:
Popestrite svojo kuhinjo z novim receptom.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del