Aktualno Promocijsko sporočilo

Klic adrenalina v zadrski regiji

16. 4. 2024
Deli
Klic adrenalina v zadrski regiji (foto: TB Zadar Region)
TB Zadar Region

Si želite aktivnega počitka? Obožujete avanture in raziskovanje? Hrepenite po svežem zraku in nedotaknjeni naravi? Želite prebuditi vse čute? Če je vaš odgovor na vsa ta vprašanja pritrdilen, se nam pridružite pri raziskovanju zadrske regije in odkrijte nekaj po svojem okusu!

Občutite zemljo pod nogami!

Vsak centimeter zadrske regije je izkoriščen za različne dejavnosti. Raziskujte območje peš, s plezanjem ali s kolesom. Celinske in otoške dele regije prepletajo številne pohodniške, kolesarske in planinske poti. Vemo, težko se je odločiti, kje začeti. Predlagamo vam, da uživate v panoramskih pogledih iz različnih perspektiv, za kar izkoristite številne pohodniške in kolesarske poti otokov, kot so Vir, Pašman ali Pag; povzpnite se na najvišje vrhove otokov.

Odkrijte, zakaj je najlepši pogled na mesto Zadar z razgledišča na otoku Ugljan. Druga perspektiva je celinska: panoramske vožnje s kolesom in dolgi sprehodi po zaledju Zadra, Naravnem parku Vrana ali ob obalah Biogradske riviere vas bodo navdušili. Več o poteh in panoramskih kolesarskih poteh lahko preverite na interaktivnem zemljevidu. Tiste, ki hrepenite po izzivih, bo navdušila gorska perspektiva Velebita. Preizkusite gorsko kolesarjenje po strmih in blagih pobočjih, primernih za začetnike in izkušene plezalce ali kolesarje.

Level52

Če vas običajno planinarjenje dolgočasi, vas izzivamo, da preizkusite plezanje in odkrijete soteski Velika in Mala Paklenica. Osvojite najvišji vrh Velebita - Sveto Brdo - in opazujte sončni vzhod ali sončni zahod. Če se vam zahoče pobegniti s plezanja po Velebitu, se kadarkoli lahko spustite in raziskujete podzemni svet gorovja. V tem območju je približno 80 jam in brezen, med katerimi so najbolj znane in privlačne Modrička jama, Cerovačke jame in Manita peć. Jame so enostavno dostopne, podzemni svet pa nestrpno pričakuje vaše korake. Ne zamudite: pripravite si superge za "škraping" - tek po otoških skalah.

Občutite valove, ki vas nosijo!

Če ljubite jadranje, raziskovanje otokov in zalivov, je zadrska regija idealno območje za vas. Najemite jadrnico ali čoln v kateri od marin, začnite svojo pomorsko avanturo in se zasidrajte v katerem od zalivov. Ne zadržujte se samo na enem otoku, drznite si obiskati več otokov, saj jih je v tej regiji okoli 300.

Obiščite Ugljan, znan po ribolovu in oljkah, ter spoznajte priljubljene kraje na otoku: Kali, Preko in Kukljica že čakajo na vas. Medtem ko ste na Ugljanu, izkoristite priložnost za obisk sosednjega otoka Pašman prek mostu. Potopite se globoko pod morsko gladino, poiščite pot do jam in podvodnih razbitin, skritih okoli otoka Premuda. Raziskujte podzemni svet Biogradske riviere, kjer so priljubljene vodne foto safarije.

Boris Kacan

Priplavajte na površje in preizkusite kajakaštvo, kanuizem in supanje. Odkrijte zalive, plaže in vasice na Dugem otoku ter ugotovite, zakaj je skakanje s pečin tako priljubljeno. Zaradi vetrovnih razmer je Nin postal idealen kraj za družine, ki si želijo preizkusiti kiteboarding, kitesurfing, padalstvo, pedaliranje, vožnjo s skuterji in druge dejavnosti. Če ste naveličani mirnega morja, obiščite divjo reko Zrmanjo, idealno za ljubitelje adrenalina.

Preizkusite rafting in raziskujte spektakularne soteske in brzice ter odkrijte, zakaj je Zrmanja poimenovana kot lepotica in zver. S slikovitimi pokrajinami in čistimi vodami je Zrmanja odlično mesto za kajakaštvo in spuščanje po soteskah v nedotaknjeni naravi. Ne zamudite: pripravite svoje dlani za picigin - igro z žogo v plitvi morski vodi.

Občutite veter v laseh!

Ivan Čorić

Mislite, da zadrska regija ni za vas, ker se vam vse dejavnosti tu zdijo preveč preproste? Motite se. Obiščite veličasten in impresiven most Maslenica ter doživite Jadransko morje iz druge perspektive, poskusite bungee jumping! Na sredini mostu Maslenica je struktura visoka 56 metrov, in ko so vsi varnostni vrvi in ​​jopiči nameščeni, ste pripravljeni na skok.

Občutite naval adrenalina, ki ga boste nedvomno želeli doživeti znova. Če si zaželite doživeti ptičjo perspektivo in polet nad otoki in gorami zadrske regije, se odločite za padalstvo. Vaša pustolovščina se začne na letališču Zadar, po vkrcanju vas čaka prosti pad z višine 4.000 metrov s hitrostjo 200 do 220 km/h. Dovolite, da adrenalin prevzame vaše telo, medtem ko občudujete edinstvene razglede na Jadransko morje, Velebit in Pag. Po 20-minutnem panoramskem poletu boste spet občutili tla pod nogami, ko pristanete na plaži.

Ne zamudite: Če nočete skočiti sami, doživite občutek svobodnega letenja v tandemu.

promocijska fotografija