Jesenski Aperol Spritz je postal že prava uspešnica po svetu.
Z začetkom jeseni se veča ponudba različnih toplih napitkov, med katerimi so tudi pumpkin spice latte, chai in matcha, pred vrati pa je tudi že sezona kuhanega vina in punča. Alkoholne pijače vsekakor niso primerne za vsakodnevno uživanje oziroma uživanje v prekomernih količinah, a občasno si jih lahko privoščimo.
Ne spreglejte:
- Nimate prehlada ali alergije, a imate vseeno zjutraj zamašen nos? Pravi razlog za to vas bo presenetil
- Vse, kar morate vedeti o kofeinu – vključno s tem, kako se mu odpovedati
Čeprav je Aperol Spritz običajno pijača, ki kraljuje poleti, letos ostaja priljubljena tudi v jesenskem času. Po družbenih omrežjih je jesenska različica omenjene pijače že prava uspešnica, pripravite pa jo lahko tudi doma.
View this post on Instagram
Aperfall Spritz je jesenska različica priljubljenega poletnega koktajla, ki bo pogrel tudi najhladnejši dan. Njegova priprava pa je zelo preprosta. Glavni "trik" pa je v tem, da namesto mineralne vode dodate jabolčni mošt in "zimske začimbe", kot sta cimet in nageljnove žbice. Če želite eksperimentirati ali ne maraš jabolčnika, lahko namesto tega uporabiš brusnični sok, hruškin sok ali cider.
Video priprave si oglejte tukaj:
View this post on Instagram
Odvisno od okusa lahko poleg palčke cimeta in nageljnovih žbic dodate tudi rožmarin, meto, košček hruške ali posušeno rezino pomaranče - ustvarjalnost nima meja. Za dodatek pa lahko pripravite tudi prav posebne kocke ledu z začimbami: v posodo za led stresite koščke jabolka, palčko cimeta in zvezdasti janež. Vse skupaj zalijte z vodo in pustite, da zmrzne čez noč. Tako boste lahko svojemu jesenskemu aperolu dodali tudi prav posebne jesenske ledene kocke.
Preberite več na Cosmopolitan.si