Če imate naslednje navade, vam bo telo na dolgi rok zelo hvaležno

Če imate naslednje navade, vam bo telo na dolgi rok zelo hvaležno (foto: profimedia) profimedia
7. 1. 2021

Kar delate s telesom v tem trenutku, boste občutili čez 10, 20, 30 let ... Preverite, ali skrbite zase, da boste tudi v prihodnje v dobri formi. 

Naše telo si zapomni, kakšno hrano jemo, koliko in kako se ukvarjamo s športom, kakšne navade imamo ... In nam s tem postreže, ko se staramo. Ni prepozno, da začnete bolje skrbeti zase in imate zdravo prihodnost. 

Že imate katero od teh navad?

Zajtrk vsak dan 

Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, ki pomaga pri koncentraciji, produktivnosti in predvsem poskrbi, da ne posegamo po nezdravih prigrizkih. Pomembno je tudi, kaj si privoščite. Nikar naj to ne bo mafin iz pekarne, ampak sadje, beljakovine, vlaknine ...

Redno gibanje in vadba

Tako sprehodi, hoja po stopnicah in gibanje čez dan kot redna vadba je zelo pomembna za telo: dobro vpliva na prebavo, preprečuje tveganja za različne bolezni, daje energijo, skrbi za odpornost in srečo ... 

Dovolj vode dnevno

Ne sokov, kave, alkohola ali gaziranih pijač, ampak VODE. Ostale pijače so za tu in tam in za posebne priložnosti. Dehidracija namreč lahko povzroči opazen padec energije, razpoloženja, vlažnost kože in krvnega tlaka ter tudi slabše kognitivne sposobnosti. Kaj se zgodi, če ne pijemo dovolj vode? Preverite TUKAJ

Sladkor pod nadzorom

Koža, počutje in celotno telo se obnaša drugače, ko redno jeste sladkor, kot takrat kadar ga imate pod nadzorom. Ja, čez 20 let bo pomembno, koliko sladkorja uživate danes in jutri.

Preverite, kaj se lahko zgodi, ko je sladkorja preveč. 

Brez toksičnih ljudi

Kot verjetno veste, smo skupek 5 ljudi, s katerimi preživimo največ časa. To tudi odloča o tem, ali boste skozi leta zagrenjeni ali pozitivni in zadovoljni s samim seboj. Kateri prijatelji so pravi in kdo iz vas črpa energijo?

Vložiti vase

Osebnih zmag, napredka in znanja vam nihče ne more vzeti. Vse to vas prav tako bogati in daje vrednost vašim besedam ter delu. Zato naj vam ne bo škoda vložiti denarja za stvari, ki vas bodo izboljšale (npr. jezikovni tečaji, izobraževanja, potovanja ...), privarčujte pa pri oblačilih in drugih materialnih stvareh. Teh čez 10 let verjetno ne boste imeli več. 

Ne zadovoljite se z manj, kot ste vredni

Če se najprej ne boste cenili sami, vas ne bo cenil nihče drug. Poskrbite, da boste deležni tega, kar si zaslužite. Ne odrecite se sreči, boljšemu položaju v službi, dobrim priložnostim ... Vse vas bo ali veselilo ali žalostilo na stara leta. 

Preteklost v preteklosti

Kaj boste imeli od tega, da več let vlečete staro zamero, ali se obremenjujete s preteklim razmerjem, neuspehom? Razen skrhanih odnosov nič dobrega. Pustite vse to za seboj in živite v sedanjosti. Veselite se, občutite, vodite vključeni.