Dnevi odprtih kleti v Brdih

29. 5. 2018 Promocijsko sporočilo

Enkrat v letu, ob zaključku pomladi, ko sonce že prijetno greje rodovitno zemljo in prostrane vinograde Brd, najboljši vinarji odprejo svoje kleti ter omogočijo obiskovalcem nepozabno doživetje.

V soboto, 2. 6. 2018, od 11.00 do 19.00 ter nedelja, 3. 6. 2018, od 11.00 do 19.00 vljudno vabljeni v Vilo Vipolže na edinstven vinarski dogodek, kjer se bo predstavilo 20 različnih vinarjev.

Letos ponujamo tudi nakup oz. naročilo vstopnic v predprodaji in sicer z naročilom na e-naslov info@dokbrda.si. 

Cena v predprodaji je 20€, cena na dan dogodka pa 22€.

V ceno je vključen vinski kozarec, vrečka za kozarec, obisk in degustacija vin pri izbranih vinarjih ter organiziran brezplačni avtobusni prevoz iz izhodiščne točke do vseh sodelujočih vinarjev.

 

Novosti

V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani bomo pripravili zgodbo Dneva odprtih kleti skozi strip. Prvi dan dogodka bodo študentje oblikovali svoj strip pri sodelujočih vinarjih, drugi dan pa bomo stripe združili v celostno publikacijo.

Dobrodelnost DOK – prvič organiziramo dobrodelno dražbo, katere sredstva bodo namenjena Luciji Mlinarič, ki se ponovno bori z rakom. Sodelujoči vinarji so zagotovili vsak po eno steklenico najboljšega vina, katera na dobrodelni dražbi prodajamo.

Dobrodelna dražba poteka od 21. 5. do 29. 5. 2018 na spletnem portalu Siol.net. Vina in donacijo bomo predali drugi dan Dneva odprtih kleti, v nedeljo, 3. 6. 2018, v okviru Dobrodelnega druženja v Vipolžah.

 

After DOK 2018

Sobota, 2. 6. 2018, ob 21:00, Vila Vipolže

Po zaključku sobotnega dne odprtih kleti se nam v Vili Vipolže obeta izjemen glasbeni večer.

Z nami bo zmagovalka Eme 2018 in finalistka Eurovizije Lea Sirk. Po prihodu s tekmovanja se bo s spremljevalno skupino prvič predstavila na Goriškem prav v Vili Vipolže


Nastopil bo tudi eden in edini istrski trubadur Rudi Bučar, s katerim je Lea že večkrat skupaj zapela.  

Za več informacij nas kontaktirajte na info@dokbrda.si

 

Kontrabánt - Adwineture Awaits

Kontrabánt in kontrabànt -ánta m (ā á; ȁ á) starinsko tihotapljenje, tihotapstvo

Če želite doživeti pristna Brda in Collio, spoznati ljudi, ki ustvarjajo najboljša vina, potem je Kontrabant zagotovo pravi naslov. Smo ekipa treh prijateljev, kontrabantov, in poznamo vse skrivne poti, iz ene na drugo stran meje (pa tudi nazaj). Z vinarji se poznamo že od nekdaj, poznamo njihove družine, njihove zgodbe, predvsem pa vemo, s čim vas bodo zagotovo očarali. In to ne bo le dih jemajoči razgled z domače terase! Smo prijatelji in smo ekipa, ki bo poskrbela, da vse to, kar živimo, vsaj enkrat doživite tudi vi in z nami delite ljubezen do teh prelepih krajev.