Koronakriza je pozitivno preoblikovala nekatere naše navade (naj ostanejo take tudi po njej!)

Koronakriza je pozitivno preoblikovala nekatere naše navade (naj ostanejo take tudi po njej!) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
27. 5. 2020 Promocijsko sporočilo

Pred koronačasom smo vsi veselo nakupovali po trgovinah in trgovskih centrih, nekateri so trdili, da je ob koncih tedna to celo 'nacionalni šport'. V času karantene pa se nas je veliko navadilo kupovati prek spleta. Pozitivna posledica tega je bila tudi, da smo začeli kupovati domačo hrano pri slovenskih kmetih.

Naj tako tudi ostane. Seveda je nekatere stvari še vedno bolje kupiti 'v živo' v trgovini, a nekatere druge je veliko bolj prijazno kupovati na spletu in se pri tem izogniti gnetenju po trgovinah.

1 Živila 

Hrano lahko nemoteno še naprej nakupujete prek spleta. To možnost vam ponujajo nekateri večji trgovci in tudi manjše trgovine ter predvsem spletne trgovine, ki so se za to specializirale. Na ta način boste lahko naravnost do svojega praga dobili tudi bolj neoporečno hrano (sadje, zelenjavo in meso, ki so jih pridelali slovenski kmetje) ter hkrati podprli slovenska podjetja in pridelovalce hrane.  

PROFIMEDIA

2 Pripravljene jedi

V času izolacije so bili tudi v gostinstvu zmagovalci seveda vsi tisti, ki so se znašli in začeli ponujati jedi, ki ste jih lahko naročili domov ali prišli iskat v restavracijo oziroma gostilno. Tudi to je ena od navad, ki jo bo verjetno ohranil marsikateri gostinec in tudi marsikateri gost.

3 Dobrine za gospodinjstvo 

Prek spleta lahko brez zapletov kupujete tudi vse, kar potrebujete za gospodinjstvo – od bele tehnike do jedilnega pribora, sesalnika, likalnika ... Pri teh stvareh, ki jih ni treba 'pomerjati', kot je treba oblačila, se namreč težko uštejete oziroma naredite napako pri nakupu, saj vam spletni ponudniki večinoma ponujajo izdatne in natančne podatke o izdelkih.

Da boste lahko nemoteno uživali v spletnih nakupih, pa je korak pred tem, ki je pomemben, izbira pravega operaterja. Ko ga izbirate oziroma tudi če ste ga že izbrali, razmislite, ali vam dejansko nudi vse, kar potrebujete, da si lahko nemoteno ogledujete in kupujete stvari na spletu. Osredotočeni bodite na uporabnost in prednosti mobilnega ali fiksnega omrežja oziroma njegovo stabilnost in zagotavljanje storitev.

Če morda še ne veste, je omrežje Telemach prejelo certifikat za najboljše omrežje po uporabniški izkušnji na slovenskem trgu, ki ga je izdala neodvisna mednarodna družba Umlaut. 

Dolgoročni razvoj mobilnega in fiksnega omrežja, več kot 100 milijonov naložb ter napredna tehnologija in inovacije zdaj uporabnikom v Sloveniji potrjeno ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo tako na področju mobilnih kot fiksnih storitev.