Britanec navdušeno o tem, da je odkril najcenejše hrvaško mesto: "Za pico, pivo in sladoled sem plačal 10,20 evra!"

23. 9. 2023
Deli
Britanec je navdušen nad tem, da je v hrvaškem mestu Oroslavje za pizzo, pivo in sladoled plačal 10,20 evrov. (foto: Foto: Paul Bradbury)
Foto: Paul Bradbury

Letošnja sezona na Jadranu se od prejšnje razlikuje tudi po bistveno višjih cenah, kar je presenetilo mnogo vsakoletnih obiskovalcev. 

Toda očitno ostajajo tudi svetle izjeme, ki s podražitvami niso šle v korak. O tem je navdušeno poročal Anglež Paul Bradburry, ki živi na Hrvaškem, na otoku Hvaru. Za spletni portal Total News Croatia je zapisal svojo izkušnjo z po njegovem mnenju najcenejšem mestu na Hrvaškem, ki je le približno pol ure oddaljeno od Zagreba.  

Presenečen nad zmernimi cenami

»Pred kratkim sem bil v lokalu v Dalmaciji, kjer je 0,5-litrska steklenica karlovaškega piva stala štiri evre. Nakupna cena tega izdelka je 1,05 evra z DDV. Ne kritiziram, samo povem, nimam kakšne izkušnje z vodenjem kavarne. Nato sem ugotovil, da je v lokalu, ki je le 30 minut vožnje od Zagreba, cena piva presenetljivo nizka, 1,80 evra,« je zapisal v besedilu.  

Pravi, da vse poletje na Hrvaškem še ni videl tako poceni opcije kot jo je našel v Oroslavju, kjer je, kot pravi, mogoče pojesti pico za samo 7,20 evra. Veliko pivo stane 1,80 evra, kepica sladoleda pa 1,20 evra. Za vse skupaj boste torej odšteli 10,20 eur. Ob tem ne gre za majhne obroke, torej majhne pice, kot piše Britanec, ampak takšne, s katerimi se človek lahko povsem nasiti. 

Najcenejše mesto na Hrvaškem?

Vse poletje še nisem našel česa tako cenovno ugodnega, Bradbury se sprašuje, ali so Oroslavlje morda najcenejše mesto na Hrvaškem, ko gre za restavracijske cene pice, piva in sladoleda.

Na koncu pa še postavi izziv, če je to res najcenejše mesto na Hrvaškem ali si je še kje možno privoščiti pico, pivo in sladoled v cenejši varianti? Če imate torej v načrtu še vsaj kakšen vikend oddih pri naših sosedih, lahko poskusite srečo kar iz prve roke in obisk priporočate še drugim.   

Preverite tudi Aktivni podkast:

V epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.

Prisluhnite mu tukaj: