To živilo vsekakor ni primerno za uporabo v mikrovalovni pečici...
Mikrovalovna pečica je lahko precej priročna in praktična za uporabo. Z njeno pomočjo lahko enostavno pogrejemo ali odtalimo številne jedi ter si tako poenostavimo kuhanje.
Vseeno pa vsa živila niso primerna za mikrovalovko.
Popolnoma v redu je, če v mikrovalovno damo običajno papriko, drugačno pravilo pa velja za čili.
Med pogrevanjem čilija v mikrovalovni pečici, se bodo v zrak sproščal kapsaicin - molekula, ki je odgovorna za pikantnost.
Vaša mikrovalovka se bo na ta način hitro spremenila v naravni solzilec, vi pa boste ob odprtju pečice to občutili na očeh in dihalih. V nekaterih primerih je to lahko samo neprijetno, včasih pa lahko povzroči tudi resnejše težave.
Zato je najbolje, da se čiliju v mikrovalovni pečici enostavno izognete. Uporabljajte ga v drugih kulinaričnih podvigih in tako zavarujte svoje oči in dihala.
Vir: n1info.hr