10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
Slika 2/5

Hochosterwitz, Avstrija

Približno 20 kilometrov severovzhodno od Celovca je grad Hochosterwitz, eden najbolj osupljivih avstrijskih srednjeveških gradov, ki je bil kar štiri stoletja v lasti karantanskih knezov. Mogočen kompleks se vije okrog 172 metrov visoke vzpetine vse do višine 664 metrov. Zaradi izjemne lokacije je grad na jasen dan mogoče videti od 30 kilometrov daleč.

Mogočen kompleks, ki je bil zgrajen leta 860, ima kar 14 močno utrjenih vrat, povezanih z visokim zidom. Čeprav je bila utrdba med turškimi vpadi večkrat poškodovana, ni gradu nikoli dosegel noben zavojevalec. Nikomur ni nikoli uspelo priti dlje od četrtih vrat. Pot skozi vsa vrata je dolga 620 metrov in je tako kot grad odprta za turiste med aprilom in oktobrom.

V grajskem muzeju vas pričakujejo prazgodovinski artefakti, slike, zbirke orožja in oklepi. Maketa gradu Hochosterswitz je na ogled tudi v znamenitem celovškem Minimundusu.

Shutterstock.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri