Stvari, ki jih morate vsaj enkrat v življenju doživeti s prijateljico

1. 7. 2019 Promocijsko sporočilo

Preživeti čudovit poletni dan s svojo najboljšo prijateljico in se z njo podati dogodivščinam naproti, je nekaj najlepšega, kar lahko naredite za vajino prijateljstvo.

Poznate žensko, ki vedno nekaj dela? V tem se danes prepozna skoraj vsaka med nami. Današnja moderna ženska je mnogoopravilni multipraktik. Vzorna mama, dobra gospodinja, sposobna uslužbenka, najboljša prijateljica, odlična kuharica, vedno dobrovoljna žena in strastna ljubimka. Od nje se pričakuje vse in najboljše in zato si zagotovo zasluži najprej odklop zase...in to je krasna ideja, kako si ga lahko privoščite...

Odklop od vsakdana

Da ženska doseže vso to družbeno pričakovano sinhronijo, mora biti tudi dobra organizatorka časa in ena od takih je tudi Andreja. Čeprav je zelo zaposlena kot vzgojiteljica v vrtcu, mama dvema najstnikoma in pridna gospodinja, se zaveda, kako pomembno je, da si tu in tam vzame tudi nekaj časa samo zase. Po navadi rada vrtnari, obožuje jogo, prebere kakšno dobro knjigo, se prepusti glasbi ali plesnim korakom. Tokrat pa se je odločila dan preživeti malo drugače, saj vedno znova rada preizkusi tudi nekaj novega. Izposodila si je testno vozilo Renault Captur Outdoor TCe 150 EDC in se dan odločila preživeti po žensko. Ker nas topli poletni sončni žarki že prijetno božajo po telesu in skrbijo, da so darovi narave v največjem zorenju, se je odločila obiskati praznik češenj. Ne le da si je nabrala zvrhano košaro teh sladkih sadežev, od domačinov je izvedela tudi najboljši recept za sladico s češnjami. Z zvrhano košaro sadja, ki ga je postavila v velik prtljažnik prostornega avtomobila, se je navdušena in polna pričakovanj odpeljala domov, da preizkusi recept, in spekla slastno češnjevo torto s smetano brez moke.

In nato s prijateljco novim dogodivščinam naproti

Prvič na supu

Samo še priprava piknik košare in skok v poletna oblačila, in že je bila Andreja novi dogodivščini naproti. Odpravila se je v naravo, kjer se je na prikupnem mestu ob jezeru in brezah z najboljšo prijateljico dobila na pikniku. Dekleti sta pričarali pravi idilični kotiček sredi zelene oaze, kjer sta ob slastni piti razvajali brbončice. Po sladkanju pa je bil čas, da se pridobljene kalorije tudi porabijo. Hop v športna oblačila in že sta prijateljici igrali badminton, Andreja pa se je kot velika ljubiteljica vode preizkusila še v supanju, kjer ji je na pomoč priskočil inštruktor supanja Žiga. »Bilo je prvič, a zagotovo ne zadnjič. Odkrila sem novo dejavnost, ki se bo uvrstila na seznam mojih najljubših konjičkov,« je o svojem vodenem adrenalinskem podvigu povedala Andreja.

Na koncu pa še večerni izhod po žensko

Po aktivnem popoldnevu je prišel čas za nov videz in novo dogodivščino. Prijateljici sta si nadeli najljubši večerni oblekici, si obuli visoke petke, se okrasili z najljubšim nakitom in uporabili šminki v ženstveno močnih rdeče rožnatih odtenkih. Iz športnih navihank sta se prelevili v zapeljivi dami. Prišel je čas za večerni izhod. Na poti do najljubšega staromestnega lokala sta imeli dekleti nekaj težav, saj so bila vsa pakirna mesta zasedena, kar je dobra novica za to, da se v mestu veliko dogaja, a slaba, če ne moreš parkirati. Končno sta le ugledali mesto, ki kljub majhnosti ni povzročalo težav. Andreja je namreč uporabila vzvratno kamero in nastavitev prostoročnega bočnega parkiranja in bila ob tem navdušena. »Pa naj še kdo reče, da punce ne znamo parkirati,« se je pošalila. Dekleti sta se nato le odpravili proti središču mesta in na ulici srečali skupino deklet, ki so imele dekliščino. Podelile so si nekaj simpatičnih nasvetov o zakonskem stanu in izku šenj, se ob tem nasmejale in ovekovečile spomin s fotoaparatom. Prijateljici sta nato le prišli na cilj. Ob kozarčku najljubše pijače in pogledu na starograjske tlakovce in obzidje sta se prepustili ženskemu kramljanju in tako zaključili popoln dan. Andreja se namreč zaveda, da se včasih enostavno mora odklopiti, saj s tem naredi zares veliko. Se umiri, preusmeri misli iz vsakdana in si s svežo, novo energijo napolni življenjske baterije, ki dajejo drugačen uvid v stvari in dogajanje okrog nje. »Pomembno je, da si ob vsem tempu in obveznostih, ki jih imamo, vzamemo čas zase in najdemo pravo ravnovesje med delom in odklopom. Svet se namreč niti v tem primeru ne bo ustavil ali podrl, le lepši bo. Tako smo lahko učinkovite doma in tudi v službi, hkrati pa zadovoljne s seboj,« pravi Andreja, ki je tako še bolj ustvarjalna in učinkovita, hkrati pa vešča novega znanja, ki ga je pridobila ob preizkusni vožnji poskočnega in modernega jeklenega konjička. Kakorkoli, prišel je čas, da se v prvi vrsti same zavemo, da je le tista ženska, ki si zna vzeti čas zase, srečna ženska, ki lahko nato svojo srečo deli tudi naprej med svoje najbližje.

Recept za slastno češnjevo torto

Sestavine:

  • 225 g lešnikov
  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja

Za nadev:

  • 350 ml sladke smetane, rahlo stepene
  • 250 g češenj (lahko jih zamenjate z jagodami, malinami ali kombinacijo obeh)
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Pečico predhodno segrejte na 170 stopinj Celzija. Z maslom namažite okrogel pekač premera 23 centimetrov ali uporabite papir za peko za torte.

2. Cele lešnike pecite v pečici 5–7 minut, nato jih v el. Mlinčku za oreščke zmeljite. Pustite, da je med zmletimi tudi kakšnen majnjši drobec lešnika. Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjakom dodajte sladkor. Stepajte, dokler ne dobite goste mase svetle barve (cca. 7 minut).

3. V maso rumenjakov in sladkorja nežno vmešajte lešnike.

4. V drugi posodi stepite beljake, da dobite čvrst sneg. Z lopatko ga nežno vmešajte v lešnikovo maso. Mešajte res nežno, vse dokler se sneg ne razporedi po masi.

5. Testo vlijte v pripravljen tortni pekač in ga pecite na 170 stopinj Celzija 45 minut. Ko bo zobotrebec, ki ste ga zasadili v testo, čist, je torta spečena. Ne skrbite, tudi če se torta na sredini malo posede.

6. Torto vzemite iz pečice, in pustite, da se še 10 minut ohlaja v tortnem modelu. Ko jo vzamete iz modela, jo morate pustiti, da se popolnoma ohladi, šele nato jo prestavite na servirni krožnik.

7. Stepite sladko smetano in jo razmažite po vrhu torte, nenamazan pustite le en centimeter ob robu. Po smetani razporedite sadje, če imate jagode, lahko dodate še listke sveže mete. Če želite, posujte torto še s sladkorjem v prahu. Dober tek!

FOTO: Aleksandra Saša Prelesnik

BESEDILO povzeto po T.P. (revija Jana)