V 3 korakih do zadovoljstva

V 3 korakih do zadovoljstva (foto: Profimedia) Profimedia
26. 6. 2017

Se znate prepustiti zadovoljstvu? Je to v vsem tem stresu sploh mogoče? Pa je. Potrebujete le željo in voljo, da jo boste uresničili.

Na poti do uspeha

Kako se počutite v svojem delovnem okolju? Bi raje izbrali službo z odličnimi sodelavci in malo manjšo plačo, ali tako, v kateri bi zaslužili veliko in imeli slabe odnose z zaposlenimi? Če vam delo daje občutek, da izpopolnjujete svoje znanje, veščine in lahko napredujete tako karierno kot osebno, verjetno znate ceniti dobre medsebojne odnose. V nasprotnem primeru pa zadušljiv občutek in dolgčas pomenita, da ne izkoriščate vašega potenciala. Na srečo obstaja nekaj rešitev. Imate nov projekt, za katerega se lahko javite? Se znotraj službe odpira novo delovno mesto? Ali celo pogledujete po priložnostih izven podjetja? Ljudje smo narejeni tako, da nenehno želimo osebnostno rasti. Stagniranje ne pride v poštev. Ozrite se naokrog in razmislite, kako lahko izboljšate svoje zadovoljstvo.

Pozitivno naravnani na vseh področjih

Ni samo delo tisto, ki nas izpopolnjuje. Tu so še osebna prizadevanja, s katerimi lahko vedno rastemo. Občutek napredovanja bo okrepil zadovoljstvo, ki ga boste čutili ob izpolnjevanju vedno višjih ciljev. V čem se lahko izpopolnite? Kaj ste si vedno želeli početi? Naj bo šport, učenje inštrumenta, tečaj tujih jezikov, ure plesa ali krepljenje telesa, če boste vztrajali¸, vam zmagoslavni občutek ne uide. Pograbite priložnost in si odprite nova vrata.

Kaj sledi?

Ko pomislite na bližnjo prihodnost, kaj vidite? Se veselite tega, kar prihaja? Kaj si predstavljate, da boste do takrat dosegli? Gre vaše življenje vedno navzgor z novimi avanturami, kariernimi uspehi, izpolnjevanjem lista želja? V resnici ni pomembno, ali se bo izpolnila čisto vsaka stvar, ki jo načrtujete za prihodnost. Želje štejejo sedaj, v tem trenutku. Zadovoljstvo in veselje se skrivata tudi v pričakovanju. Študija je pokazala, da vas lahko osreči že razmišljanje in načrtovanje počitnic. Ko boste nesrečni, pomislite na bližajoče se načrte. Občutek, da se bo kmalu nekaj spremenilo, naredi veliko razliko v počutju. 

Preberite tudi: