V 5 korakih se izognite božičnemu stresu in uživajte v prazničnem času!

V 5 korakih se izognite božičnemu stresu in uživajte v prazničnem času! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2021

Božični stres je zelo pogosta težava v tem prazničnem času. Preverite, kako se mu lahko izognete in si pričarate najboljše praznike!

Ko se znajdete v božični norosti je dobro, da imate stabilizatorje. To so stvari, k katerim se lahko zatečete in vam pomagajo, da se prizemljite ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas. 

1. Poiščite, kaj vas pomirja

Poiščite dejavnosti, ki vas pomirjajo in so vam pomembne. Je to branje, sprehod v naravo, meditacija, šport, ustvarjanje? Zapišite si vsaj 3 stvari, ki so pomembne in pripomorejo k vašemu boljšemu počutju.

Ko se znajdete v božični norosti je dobro, da imate "stabilizatorje". To so stvari, k katerim se lahko zatečete in vam pomagajo, da se prizemljite ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas. 

2. Definirajte, zakaj so vam te dejavnosti pomembne

Kako vam take dejavnosti pomagajo pri boljšem počutju? Kaj vam dajo in kakšen je rezultat? Kaj je takega, kar vam tako zelo pomaga pri pomiritvi? Ko boste razumeli njihov učinek jih boste tudi lažje prioritizirali.

3. Postavite svoj minimum

Premislite, koliko je minimalno časa, ki ga morate posvetiti tem dejavnostim, če želite biti pomirjeni in sproščeni. Potrebujete morda eno uro dnevno? Več? Manj? Nekatere dejavnosti morda potrebujete vsak dan, nekatere pa samo nekajkrat tedensko.

4. Dejavnosti vpeljite v svoj dnevni plan

Ko veste, koliko časa potrebujete, ga načrtujte v svojem dnevu. Tudi v prazničnem času, ko vas čakajo druženja, nakupovanje, kuhanje... Vključite tudi čas zase in za svojo sprostitev.

5. Planov se držite in jih ne preklicujte

Sploh v tem času pogosto pride do nenapovedanih obiskov in druženj, a pomembno je, da postavite sebe na prvo mesto. Ne glede na to, kaj se v dnevu zgodi, se potrudite držati svojih načrtov.

Preberite tudi:

Prirejeno po YourTango