V jutranji rutini naj ne bo več prostora za spodnje navade! In ja, počnete vsaj 2 izmed njih.

Preverite tudi: 

Takoj odpravite te navade: 

"Vse bom pripravil/a zjutraj"

Kdaj se je ta odločitev izkazala za dobro? Verjetno nikoli in sigurno ne takrat, ko ste panično iskali ključe od avta, pozabili pomembno beležko, na pultu pustili malico ...

Ker se vam zvečer ne ljubi porabiti tistih 5 minut, kolikor traja, da v torbo ali nahrbtnik pripravite vse stvari, imate zjutraj veliko zmedo in ste verjetno tisti sodelavec, ki vedno nekaj pozabi. Raje zvečer na kup zberite vse stvari, pripravite majico in najbolje tudi oblačila. Zjutraj si boste hvaležni!

Nezdrav zajtrk ali pomanjkanje le-tega

Ker ste v naglici, na hitro pograbite čokoladico ali kaj drugega iz hladilnika in pojeste kar na poti v službo. Ali ste eden tistih, ki se vsako jutro ustavi v pekarni? Nobena izmed teh možnosti ni ravno dobra, tudi tista ne, da zajtrka sploh ne jeste. 

Čas je, da nezdrav zajtrk "leti" iz vašega jutra in da ga nadomestite z zdravim zajtrkom. Če nimate časa jesti zajtrka doma, si ga le pripravite in vzemite s seboj. Ovseni kosmiči z dodatki so na primer odličen obrok, ki vas bo nasitil za dolgo časa. 

Brez rutine

Mogoče se problem skriva v tem, da jutranje rutine sploh nimate. Potem so jutra precej stresna in verjetno jih ne marate. 

Še pred novim letom se trudite vzpostaviti rutino, ki pa ne rabi biti posebno zapletena. Vključuje naj čas za kopalnico, oblačenje in zajtrk. Za začetek bo to čisto dovolj. Ocenite, koliko časa potrebujete za to troje in vstanite toliko prej. 

Šele potem počasi vpeljite kakšen dodatek k rutini, na primer branje ali pregledovanja planerja ...

Najprej kava

Počasi, ne pravimo, da morate jutro začeti brez kave! Ampak le to, da pred kavo popijte nekaj vode ali limonado. Vaše telo je dehidrirano, saj ponoči niste nič pili, poleg tega je morda večerja bila slana, ali ste odprli vrečko čipsa pred televizijo. 

Postavite si pravilo, da boste pred prvim požirkom kave spili vsaj en kozarec vode in še enega ob kavi.