Kadar ste postavljeni pred preizkušnjo, si zapomnite te modrosti

Kadar ste postavljeni pred preizkušnjo, si zapomnite te modrosti (foto: profimedia) profimedia
1. 10. 2018

Življenje nas postavlja pred težke situacije, v katerih včasih ne vidimo smisla. V resnici ima vse svoj namen, tudi takrat, ko tega ne opazite na prvi pogled.

Ko boste prepričani, da ne morete naprej ali da je preizkušnja za vas pretežka, pomislite na to …

Pred vas so postavljene ovire, ki jih lahko preplezate. Tudi če se zdi, da je pretežko in da tokrat zares ne boste zmogli, je to le še ena izkušnja, ki vas bo oblikovala v boljšo, izkušenejšo in močnejšo osebo, če boste le dopustili. Zberite pogum in se lotite tega, kar vam je tokrat prineslo življenje.

Čas teče enako hitro kot takrat, ko ste srečni. Ne glede na to, kako zelo težko je, bo tudi tokrat minilo. Na hitro se ozrite nazaj in pomislite na preizkušnje, ki ste jih premagali. Tudi takrat niste bili čisto prepričani, da zmorete, kajne? Včasih nam ne preostane drugega, kot da stisnemo zobe in se prebijemo naprej, čeprav v danem trenutku (še) ne vidimo jasnega neba pred sabo.

Na koncu vam je vedno ponujena lekcija, iz katere se lahko česa naučite. Včasih se odločimo takšna sporočila zanemariti, drugič jih sprejmemo in vtisnemo v spomin za prihodnjič. Trudite se biti čimbolj odprti in pripravljeni na učenje, saj je vsak dan nova priložnost za širjenje znanja in nabiranje izkušenj.

Težke preizkušnje nas pripravljajo na večje stvari. Spopadanje s strahom in izstopanje iz mehurčka udobja vam je ponudilo priložnost za napredovanje, potovanje in spoznavanje novih ljudi. Analizirajte svoje uspehe in premislite, kaj se skriva za njimi. Kaj ste morali storiti, preden ste prilezli tako visoko? Kolikokrat ste bili prepričani, da se boste vdali, pa ste vseeno nadaljevali? Tudi tokrat se urite za nekaj večjega.

Če vam spodleti, boste dobili novo priložnost. Morda ne takoj in ne v takšni obliki, kot jo pričakujete, vendar bo prišla. Velikokrat smo že dobili popravne izpite, tudi če se tega nismo zavedali. Po razpadu razmerja ste našli ljubezen z novim partnerjem in se potrudili, da ne ponavljate enakih napak. Ko se narobe odzovemo na situacijo, pride nova, podobna tej in takrat vemo, kako ravnati. Zato se ne bojte neuspeha in se spopadite s tem, kar je postavljeno pred vas.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri